i-PRO introduceert als eerste in de sector multidirectionele 4K dual-sensor camera's met AI

i-PRO WV-S85702-F3L1_0-800600

 
i-PRO Co. Ltd., een wereldleider in professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking en openbare veiligheid, breidt zijn multisensor camera-assortiment verder uit met zes nieuwe dual-sensor modellen. Met ondersteuning voor maximaal 2x 4K-sensoren biedt de i-PRO S-serie de hoogste resolutie in zijn klasse. De dual-sensor camera's uit de S-serie bevatten de krachtigste edge AI-chip met gratis voorgeïnstalleerde toepassingen. Tot vier verschillende apps voor op AI gebaseerde analyse kunnen in wisselende combinaties worden gebruikt.
 
De nieuwe multi-directionele dual-sensor camera's van i-PRO bewaken efficiënt twee afzonderlijke gebieden tegelijk, zoals kruispunten in gangen, met een kleine vormfactor waarvoor slechts een minimum aan stroom en bekabeling nodig is en maar één VMS-licentie. De gangmodus heeft een geoptimaliseerde beeldverhouding voor ‘minder muur en meer hal’, waarmee het beste beeld wordt verkregen ongeacht de inzet.
 
"Met de lancering van onze nieuwe dual-sensor modellen maakt i-PRO opnieuw zijn AI-ficatiestrategie waar en biedt het bedrijf nu een complete reeks multi-sensor camera's: van vijf sensoren op de multi-directionele + PTZ tot multi-directionele camera's met vier en drie sensoren en nu de dual-sensor modellen. Er is voor elke installatie een hoogwaardig product beschikbaar om blinde vlekken te minimaliseren en toegang te krijgen tot het volledige potentieel van de deep-learning edge-AI toepassingen van i-PRO", aldus Gerard Figols, President van i-PRO EMEA. "Met dubbele 4K-sensoren plus op AI gebaseerde analyses wordt de lat weer hoger gelegd qua prestaties en flexibiliteit."
 
De vier modellen uit de S-serie kunnen worden geconfigureerd met dubbele 4K-sensoren met 3,1 mm vaste lenzen die de breedste FOV leveren (104°), of met dubbele 4MP-sensoren met 2,9-7,3 mm gemotoriseerde varifocale lenzen met een FOV van 100° en 2,5x zoom. Naast de uitstekende prestaties bij weinig licht hebben de camera's ook IR-ledverlichting die een afstand van 40m (30IRE) ondersteunt. Elk model kan worden besteld in een witte of zwarte behuizing.
 
"4K-sensoren leveren meer PPM (pixels per meter), wat een belangrijke kwaliteitsmaatstaf is. Met zeer brede gezichtshoeken kunnen gebruikers de helderheid maximaliseren, wat niet mogelijk is met fish-eye-camera's. Bovendien zorgen 4K-sensoren dat de op AI gebaseerde analyses nauwkeurig zijn, voor de best mogelijke aanvullende inzichten en gegevens voor het aansturen van bedrijfsprocessen", zegt Figols.
 
Voor modellen uit de S-serie is ook geavanceerde op AI gebaseerde geluidsclassificatie beschikbaar, bij gebruik van een speciale houder met ingebouwde microfoon. Met de mogelijkheid om geschreeuw, brekend glas, claxons van voertuigen en geweerschoten te detecteren, biedt deze oplossing een uitgebreid pakket voor video- en geluidsanalyse dat uniek is in de sector.
 
U-serie
Voor installaties waarvoor geen op AI gebaseerde analyse nodig is, hebben de kosteneffectieve modellen uit de U-serie van i-PRO dezelfde dubbele 4MP-sensoren met gemotoriseerde varifocale lenzen van 2,9-7,3 mm en 2,5x zoom als in de S-serie. 
 
Cyberveilig
Alle dual-sensor camera's van i-PRO zijn standaard uitgerust met een beveiligd element dat voldoet aan de FIPS 140-2 niveau 3-certificering, waardoor ze zeer cyberbestendig zijn. Elke camera bevat ook een door GlobalSign uitgegeven digitaal certificaat voor verbeterde netwerkverificatie.
 
Installatiegemak
De installatietijd en -kosten worden beperkt doordat de camera kan worden ingesteld zonder de hoofdeenheid uit de doos te halen. De unieke i-PRO-haakstructuur maakt montage door één persoon eenvoudig en probleemloos.
De S-serie is volgens planning verkrijgbaar vanaf eind maart en de U-serie vanaf eind april. Verkrijgbaar bij erkende i-PRO-distributeurs.

 

Meer over
Lees ook
Zevende editie NLSecure[ID] van KPN Security in teken van vertrouwen

Zevende editie NLSecure[ID] van KPN Security in teken van vertrouwen

We zijn voor onze digitale veiligheid steeds afhankelijker van anderen. Dat vraagt om een sterk vertrouwen in elkaars weerbaarheid. Maar hoe bewaak je dat vertrouwen, bij verdeelde belangen, in zoiets ongrijpbaars als cyberspace en bij een digitaal incident? KPN Security zoekt samen met topsprekers op 26 september tijdens de liveshow NLSecure[ID] naar...

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Als onderdeel van de Wireshark University WiFi training levert SCOS Training te Hoofddorp de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van Wyebot Inc., twv. € 3700. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

Patroonherkenning op basis van AI ontdekt aanvallers die misbruik willen maken van accounts

Patroonherkenning op basis van AI ontdekt aanvallers die misbruik willen maken van accounts

AI kan op basis van patroonherkenning aanvalspogingen detecteren waarbij wordt gemaakt van gestolen accountgegevens of van andere methoden. De drie meest waargenomen dreigingen met een hoog risico in de eerste helft van 2023 waren: verdachte inlogpogingen (binnen zeer korte tijd inloggen vanuit verschillende regio’s), verdacht gebruikersgedrag en communicatie...