HYCU introduceert 's werelds eerste Data Protection Development Platform voor SaaS

HYCU

HYCU, Inc., 's werelds snelst groeiende multi-cloud gegevensbeschermingsbedrijf, heeft R-Cloud onthuld, waarmee Software as a Service (SaaS)-bedrijven en Independent Software Vendors (ISV's) binnen enkele dagen back-up- en hersteldiensten kunnen leveren voor hun SaaS-aanbod.

R-Cloud is 's werelds eerste low-code, speciaal gebouwde ontwikkelplatform voor gegevensbescherming, speciaal ontworpen om het voor SaaS-verkopers gemakkelijk te maken om hun gebruikers een veilige en schaalbare back-up- en hersteldienst van ware ondernemingsklasse te bieden. Met meer dan 17.000 SaaS-applicaties in gebruik bij organisaties [1], heeft 99% van die applicaties geen betrouwbare back-up en herstel beschikbaar. Met de explosieve groei van SaaS en de snelle modernisering van toepassingen is het voor IT-afdelingen moeilijker dan ooit om bedrijfskritische toepassingen te zien, te beheren en te beschermen.

"Als het aantal leveranciers in een van de toonaangevende marktrapporten van de sector tot nu toe slechts zeven SaaS-applicaties heeft beschermd, heeft de huidige aanpak van back-up en herstel van SaaS geen toekomst", zegt Simon Taylor, HYCU-oprichter en CEO. "De hele aanpak is kapot. Er worden nieuwe SaaS-aanbiedingen gebouwd. Nieuwe benaderingen om die te beschermen zijn een must. Daarom hebben we opnieuw nagedacht over de manier waarop gegevensbescherming wordt gedaan en een manier gevonden om ISV's en SaaS-verkopers de mogelijkheid te bieden gemakkelijk gegevensbescherming toe te voegen. Granulaire back-up en herstel voor SaaS is nu beschikbaar in slechts vier dagen, terwijl de ontwikkeling ervan voorheen minstens vier kwartalen in beslag zou hebben genomen."

R-Cloud is het resultaat van vier jaar ontwikkeling, en een aantal innovaties waarvoor patent is aangevraagd, in een poging om nauw samen te werken met bestaande klanten en leveranciers van SaaS-oplossingen en om ervoor te zorgen dat er een eenvoudige manier is om alle gegevens in de hele onderneming te visualiseren, te identificeren welke gegevens beschermd zijn, ervoor te zorgen dat gegevens niet onbeschermd blijven, en gegevens te kunnen herstellen in geval van menselijke fouten of kwaadaardige aanvallen. In de basis stelt het R-Cloud-platform SaaS-bedrijven in staat om gebruik te maken van HYCU's expertise op het gebied van gegevensbescherming, orkestratie, identiteits- en toegangsbeheer, beleidsbeheer en analyses om ervoor te zorgen dat alle SaaS-gegevens worden beschermd. 

"Vandaag markeert een belangrijke nieuwe mijlpaal in wat HYCU heeft kunnen bereiken en zal een nieuwe standaard zetten in wat bedrijven mogen verwachten van oplossingen voor gegevensbescherming", aldus Enrique Salem, partner, Bain Capital Ventures. "Alleen HYCU biedt de oplossing voor organisaties om al hun SaaS-applicaties te beschermen, te beheren en te herstellen."

Voor het eerst kunnen SaaS-bedrijven die R-Cloud gebruiken snel veilige en controleerbare gegevensbescherming vrijgeven die als een dienst wordt geleverd aan hun klanten. Nu krijgen IT-admins en ontwikkelaars die gegevensbescherming nodig hebben, ongeacht de SaaS-gebaseerde toepassing, toegang tot krachtige gegevensbeschermingsdiensten. Vandaag bedraagt de gemiddelde ontwikkelingstijd om nieuwe gegevensbescherming te creëren minstens vier kwartalen, en HYCU heeft die tijd teruggebracht tot vier dagen. Met de introductie van R-Cloud krijgen gebruikers de volgende voordelen:

 

  • Low-code, geïntegreerde ontwikkelingsomgeving: R-Cloud stelt SaaS-bedrijven en ISV's in staat om snel nieuwe R-Cloud-modules voor hun SaaS-diensten te ontwikkelen, waardoor de ontwikkelingscycli worden verkort tot dagen in plaats van jaren.
  • Snelle diagnose via grafische visualisatie: Bedrijven krijgen een uitgebreide visualisatie van hun gehele data estate en beschermingsstatus via auto-discovery en het in kaart brengen van alle applicaties en diensten - SaaS, PaaS, DBaaS, publieke en private cloud. Organisaties krijgen een gedetailleerd en holistisch beeld van hun bedrijfskritische gegevens en hun beschermingsstatus.
  • Nauwe integratie met bekroonde gegevensbeschermingstechnologie: SaaS-bedrijven en ISV's kunnen hun applicatie-informatie koppelen aan de ontdekking, orkestratie, beveiliging, beleidsbeheer en rapportage van HYCU.
  • Veilige, gepatenteerde nieuwe hersteldienst: Toepassingen ontwikkeld op R-Cloud zullen SaaS-gebruikers voorzien van:
    • Back-up met één klik - Gebruikers kunnen back-upbeleid 'instellen en vergeten' dat 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt uitgevoerd.
    • Granulair herstel - Snel herstel van granulaire elementen in elke beschermde SaaS-applicatie.
    • Self-service mogelijkheden - Lever rolgebaseerde toegangscontrole en stel SaaS-beheerders en -gebruikers in staat kritieke gegevens te beschermen en te herstellen.
    • Beveiliging en vertrouwen - Alle ontwikkelde gegevensbeschermingsdiensten worden veilig opgeslagen en beschermd tegen ransomware.

Gegevensbeschermingsdiensten op HYCU Protégé Marketplace: Organisaties kunnen zich abonneren en hebben toegang tot een groeiende bibliotheek van alle SaaS-, DBaaS- en PaaS-applicaties die worden beschermd. 

De eerste SaaS-gebaseerde toepassingen, databases en diensten die worden ondersteund in R-Cloud zijn onder meer: Amazon RDS, Google Cloud SQL, Google Kubernetes Engine, Google Workspace, Google BigQuery, Salesforce, Atlassian Confluence, Atlassian Jira Software, Atlassian Jira Service Management, Okta en Microsoft 365. Nieuwe applicatie-integraties zullen beschikbaar zijn via HYCU Protégé Marketplace.

"Nu meer dan ooit moeten bedrijven hun werknemers en hun technologische middelen veilig houden, vooral in het licht van geopolitieke risico's en de toename van ransomware-aanvallen", aldus Theresia Gouw, Founding Partner, Acrew Capital. "Dit is voor ons een belangrijk investeringsgebied geweest en HYCU is hier zeer geschikt voor. De lancering van R-Cloud komt op een belangrijk moment, waar de toename van het gebruik van SaaS-applicaties in organisaties dwingt tot nieuwe en innovatieve benaderingen voor het beschermen en herstellen van applicaties en gegevens. HYCU leidt die aanval en we zijn enthousiast over wat er komen gaat." 

"We hebben geïnvesteerd in HYCU vanwege zijn toonaangevende gegevensbeschermingstechnologie", zegt Philip Braddock, Portfolio Management Lead, Atlassian Ventures. "Wij geloven dat databescherming als dienst cruciaal is voor het succes van teams en met R-Cloud stelt HYCU teams in staat om sneller databeschermingsoplossingen in te zetten om hun werk veilig te stellen. R-Cloud voegt enorme waarde toe voor de 200.000+ cloudklanten van Atlassian en we zijn enthousiast om de impact ervan op duizenden wereldwijde teams te zien."

Meer over
Lees ook
Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.