HP helpt bedrijven data te beschermen met HP Atalla oplossingen

hp-atalla-encryptie

HP lanceert vandaag nieuwe encryptiemogelijkheden, informatiebescherming- en controleoplossingen die data gedurende de gehele levenscyclus beveiligen. De nieuwe HP Atalla oplossingen ondersteunen passieve en actieve data, zowel in cloud, on-premise en mobiele omgevingen.

Organisaties worden volgens onderzoek van HP gemiddeld met 122 succesvolle aanvallen per week geconfronteerd. Met deze constante dreiging zijn beveiligingsteams niet langer bezig met de vraag of hun organisatie reeds slachtoffer van een aanval is geworden. Zij gaan er juist vanuit dat dit al is gebeurd, waardoor gevoelige informatie op straat kan komen te liggen. Om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gestolen in de nasleep van een cyberinbraak leggen organisaties zich toe op het proactief beschermen van data wanneer deze op open netwerken of in de cloud wordt opgeslagen.

On-premise of in de cloud

De nieuwe oplossingen van HP leveren beschermen data die on-premise of in de cloud is opgeslagen, evenals ongestructureerde data zoals vertrouwelijke e-mails, betalingsinformatie en elektronische medische dossiers. HP Atalla oplossingen zijn ontworpen voor organisaties die gevoelige informatie moeten opslaan, zoals financiële instellingen, winkeliers, energiebedrijven, zorgaanbieders en overheden. HP Atalla biedt extra bescherming aan gevoelige informatie, terwijl optimale prestaties en flexibiliteit worden ondersteund.

HP Secure Encryption met HP Enterprise Secure Key Manager (ESKM) 4.0 verenigt en automatiseert encryptiecontroles om ongeautomatiseerde toegang tot gevoelige data te voorkomen. HP ESKM 4.0 vermindert de kosten en complexiteit van het beheer van encryptiesleutels binnen een gedistribueerde infrastructuur met consistente veiligheidscontroles, geautomatiseerde sleuteldiensten en een centraal management. HP ESKM 4.0 kan worden geïntegreerd met HP hardwareoplossingen, zoals HP ProLiant Gen 8 Servers. Daarnaast beveiligt en beheert de oplossing encryptiesleutels zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid of prestaties van de servers. HP ESKM 4.0 ondersteunt ook het OASIS Key Management Interoperability Protocol (KMIP) en brengt daarmee open standaarden naar het encryptiesleutel-management.

Strijdige belangen

Bedrijven die zich moeten aanpassen aan het nieuwe tijdperk van cloud computing om te profiteren van de voordelen van de cloud en tegelijkertijd controle willen behouden over gevoelige data hebben vaak strijdige belangen. Om de controle over gevoelige data te behouden hebben organisaties de mogelijkheid nodig om encryptiesleutels te coderen en te beheren, zelfs als de data in de cloud is opgeslagen.

HP Atalla Cloud Encryption kan binnen enkele minuten in gebruik kan worden genomen en vermindert de complexiteit van encryptie- en sleutelmanagement in zowel publieke, private als hybride cloud-omgevingen met split-key encryptie. Dit is een methode om sleutels tijdens het encryptieproces te combineren en te splitsen. Klanten kunnen daarnaast gebruikmaken van integratie met HP Enterprise Secure Key Manager om master keys op locatie in FIPS 140-2 level 2 gevalideerde veiligheidsapparaten te beheren en te beschermen.

Beschikbaarheid

HP Secure Encryption met gecentraliseerd sleutelmanagement is vanaf nu wereldwijd beschikbaar bij bestelling van de vereiste HP ProLiant Gen 9 server HP Smart Storage opties samen met bedrijfssleutelmanagement en klantlicenties van HP Atalla. Bedrijven kunnen ook hun compatibele omgevingen upgraden met de vereiste HP Smart Array controllers om te profiteren van deze oplossing. HP Atalla Cloud Encryption en HP Atalla Information Protection and Control (IPC) zijn per direct wereldwijd beschikbaar.

Lees ook
Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling van...

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

Vandaag is het Wereld Wachtwoord Dag en ter ere daarvan introduceren de identitymanagement-experts van Auth0 de resultaten van het eerste onderzoek uit een serie internationale enquêtes. In dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Auth0 en YouGov, zijn meer dan 1.200 bedrijfsmanagers en 8.000 consumenten wereldwijd gevraagd naar hun verwachtingen...

Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

Sectigo®, wereldwijd leverancier van oplossingen voor geautomatiseerd beheer van digitale certificaten en de beveiliging van websites, maakt bekend dat het SiteLock overneemt. Dit is een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor monitoring en beveiliging van websites. De transactie omvat tevens Patchman, een in Nederland gevestigde leverancier van...