Hoeveelheid Android malware met 40 procent toegenomen

3.2 miljoen nieuwe malware samples geregistreerd in derde kwartaal 2018

G DATA meldt dat de hoeveelheid Android malware het derde kwartaal van 2018 met 40 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De onderzoekers van G DATA SecurityLab registreerden maar liefst 3.2 miljoen nieuwe malware samples, dit staat gelijk aan 11.700 nieuwe malware samples per dag. Met name de huidige hoeveelheid spyware baart de onderzoekers zorgen. Dankzij spyware kunnen cybercriminelen privégegevens stelen en WhatsApp berichten lezen.

Dat cybercriminelen zich richten op Android-apparaten komt niet als een verrassing. Er zijn wereldwijd veel meer gebruikers vergeleken met iOS, waardoor dit besturingssysteem een aantrekkelijker doelwit is voor cybercriminelen. Bovendien worden veel oudere Android-toestellen niet altijd geüpdatet door de fabrikant met alle gevolgen van dien.

G_DATA_Infographic_MMWR_2019_Q3_New-Malware-Samples-Month_EN-615x357

Om aanvallen te voorkomen is het belangrijk dat gebruikers hun apparaat altijd updaten en hun mobiele apparaten voorzien van web protectie.

Meer informatie en cijfers over deze analyse kunt u vinden op het G DATA blog: https://www.gdatasoftware.com/blog/2018/11/31255-cyber-attacks-on-android-devices-on-the-rise