Het Nederlands Kampioenschap Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's 2021

ingrammicro640400

Ingram Micro presenteert in samenwerking met Holmes en het Ingram Micro Cyber Security Center of Excellence het NK Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's 2021. Partners kunnen zich tussen 1 en 30 april 2021 aanmelden en strijden voor de titel ‘Meest phishing bewuste IT-partner van het jaar’.

Tijdens het NK Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's worden de allerbeste phishing scenario’s die Ingram Micro en Holmes kunnen bedenken, gebruikt om de kennis en kunde van Nederlandse IT-partners op de proef te stellen. De winnaar van de competitie ontvangt na de competitie een award met de titel ‘Meest phishing bewuste IT-partner van het jaar’. Daarbij ontvangt de winnende organisatie van het Ingram Micro Cyber Security Center of Excellence team een Black Box pentest ter waarde van €3.200,- en krijgen ze in een video interview met Holmes en Ingram Micro het podium om aan (potentiële) eindklanten te laten zien dat zij zich onderscheiden in hun kennis over security.

Meedoen aan het NK Phishing is gratis en volledig vrijblijvend. Deelnemen aan de competitie betekent dat de partner een lijst van 10 namen en e-mailadressen van 10 collega’s moet aanleveren. Deze 10 deelnemers zijn samen het team waarmee de partner participeert in het Nederlands Kampioenschap Phishing. Aanmelden neemt hooguit vijf minuten in beslag en dan kan het spel beginnen. De partner hoeft zich vervolgens enkel niet door Ingram Micro en Holmes te laten misleiden en maakt daarmee kans op de hoofdprijs.

Om voldoende differentiatie en uitdaging in de competitie te bieden, worden er verschillende simulaties gelanceerd op diverse tijden. Het spel bestaat uit drie rondes. Iedere deelnemer participeert automatisch in ronde één. De IT-partners met het laagste percentage succesvolle phishing gaan door naar de halve finale. In deze tweede ronde voelen Ingram Micro en Holmes de IT-partners nogmaals op een nóg onopvallendere manier aan de tand. Alleen de meest alerte IT-partners gaan door naar de finale. De laatste kans om te laten zien dat Ingram Micro, Holmes en potentiële toekomstige hackers de deelnemende IT-partner met geen mogelijkheid kunnen misleiden. De IT-partner met het laagste percentage succesvolle phishing wint de hoofdprijs.

Hoewel er natuurlijk maar één IT-partner de beste kan zijn, geloven Ingram Micro en Holmes dat iedere IT-partner de kaarten in handen heeft om écht phishing bewust te handelen in zijn business. Daarom ontvangt de IT-partner van Ingram Micro en Holmes na afloop van de competitie drie rapporten; een benchmark report, een rapport met valkuilen en pijnpunten van het deelnemende team en een Public Discovery Test. Deze verslagen geven de deelnemende IT-partner de handvatten om zichzelf (nog) beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Slechts 100 IT-bedrijven kunnen meedoen aan het kampioenschap. IT-partners kunnen zich inschrijven op https://nk-phishing.nl/.

De winnaar van het NK Phishing 2020 was Aspect ICT. Door continue alertheid en het volgen van de phishing preventiestappen hebben zij de bloedserieuze competitie tussen IT-bedrijven gewonnen. Ze mogen daarom ook de prestigieuze titel ‘Meest bewuste IT-partner van Nederland 2020’ hanteren. De tweede plaats was voor RayFlexCom en de derde plaats voor NewComm It.

Lees ook
Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.

VNG selecteert Orange Cyberdefense voor MDR-dienstverlening

VNG selecteert Orange Cyberdefense voor MDR-dienstverlening

Orange Cyberdefense heeft de aanbesteding gewonnen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor het leveren van Monitoring, Detectie & Respons (MDR)-dienstverlening. Met deze strategische samenwerking helpt Orange Cyberdefense de gemeenten hun digitale weerbaarheid te vergroten en cyberdreigingen effectief te detecteren en te bestrijden.

"Bijna twee derde van NL25 bedrijven laat klanten en leveranciers kwetsbaar voor e-mailfraude"

"Bijna twee derde van NL25 bedrijven laat klanten en leveranciers kwetsbaar voor e-mailfraude"

Proofpoint, een cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert onderzoek waaruit blijkt dat 32% van 25 bedrijven (NL25) op de Amsterdam Exchange Index (AEX) achterlopen op het gebied van primaire cybersecuritymaatregelen. Hierdoor lopen klanten en leveranciers hoger risico op imitatie aanvallen via e-mail.