Het Nederlands Kampioenschap Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's 2021

ingrammicro640400

Ingram Micro presenteert in samenwerking met Holmes en het Ingram Micro Cyber Security Center of Excellence het NK Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's 2021. Partners kunnen zich tussen 1 en 30 april 2021 aanmelden en strijden voor de titel ‘Meest phishing bewuste IT-partner van het jaar’.

Tijdens het NK Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's worden de allerbeste phishing scenario’s die Ingram Micro en Holmes kunnen bedenken, gebruikt om de kennis en kunde van Nederlandse IT-partners op de proef te stellen. De winnaar van de competitie ontvangt na de competitie een award met de titel ‘Meest phishing bewuste IT-partner van het jaar’. Daarbij ontvangt de winnende organisatie van het Ingram Micro Cyber Security Center of Excellence team een Black Box pentest ter waarde van €3.200,- en krijgen ze in een video interview met Holmes en Ingram Micro het podium om aan (potentiële) eindklanten te laten zien dat zij zich onderscheiden in hun kennis over security.

Meedoen aan het NK Phishing is gratis en volledig vrijblijvend. Deelnemen aan de competitie betekent dat de partner een lijst van 10 namen en e-mailadressen van 10 collega’s moet aanleveren. Deze 10 deelnemers zijn samen het team waarmee de partner participeert in het Nederlands Kampioenschap Phishing. Aanmelden neemt hooguit vijf minuten in beslag en dan kan het spel beginnen. De partner hoeft zich vervolgens enkel niet door Ingram Micro en Holmes te laten misleiden en maakt daarmee kans op de hoofdprijs.

Om voldoende differentiatie en uitdaging in de competitie te bieden, worden er verschillende simulaties gelanceerd op diverse tijden. Het spel bestaat uit drie rondes. Iedere deelnemer participeert automatisch in ronde één. De IT-partners met het laagste percentage succesvolle phishing gaan door naar de halve finale. In deze tweede ronde voelen Ingram Micro en Holmes de IT-partners nogmaals op een nóg onopvallendere manier aan de tand. Alleen de meest alerte IT-partners gaan door naar de finale. De laatste kans om te laten zien dat Ingram Micro, Holmes en potentiële toekomstige hackers de deelnemende IT-partner met geen mogelijkheid kunnen misleiden. De IT-partner met het laagste percentage succesvolle phishing wint de hoofdprijs.

Hoewel er natuurlijk maar één IT-partner de beste kan zijn, geloven Ingram Micro en Holmes dat iedere IT-partner de kaarten in handen heeft om écht phishing bewust te handelen in zijn business. Daarom ontvangt de IT-partner van Ingram Micro en Holmes na afloop van de competitie drie rapporten; een benchmark report, een rapport met valkuilen en pijnpunten van het deelnemende team en een Public Discovery Test. Deze verslagen geven de deelnemende IT-partner de handvatten om zichzelf (nog) beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Slechts 100 IT-bedrijven kunnen meedoen aan het kampioenschap. IT-partners kunnen zich inschrijven op https://nk-phishing.nl/.

De winnaar van het NK Phishing 2020 was Aspect ICT. Door continue alertheid en het volgen van de phishing preventiestappen hebben zij de bloedserieuze competitie tussen IT-bedrijven gewonnen. Ze mogen daarom ook de prestigieuze titel ‘Meest bewuste IT-partner van Nederland 2020’ hanteren. De tweede plaats was voor RayFlexCom en de derde plaats voor NewComm It.

Lees ook
KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

In deze blog gaan we in op de verschillen tussen generative AI en applied AI. Wat zijn nu eigenlijk de voor-en nadelen van generative AI en wanneer kan je beter kiezen voor applied AI? Het zal je niet verbazen: niet elke omgeving is geschikt voor generative AI.

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.