Het Nederlands Kampioenschap Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's 2021

ingrammicro640400

Ingram Micro presenteert in samenwerking met Holmes en het Ingram Micro Cyber Security Center of Excellence het NK Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's 2021. Partners kunnen zich tussen 1 en 30 april 2021 aanmelden en strijden voor de titel ‘Meest phishing bewuste IT-partner van het jaar’.

Tijdens het NK Phishing voor IT-Dienstverleners & MSP's worden de allerbeste phishing scenario’s die Ingram Micro en Holmes kunnen bedenken, gebruikt om de kennis en kunde van Nederlandse IT-partners op de proef te stellen. De winnaar van de competitie ontvangt na de competitie een award met de titel ‘Meest phishing bewuste IT-partner van het jaar’. Daarbij ontvangt de winnende organisatie van het Ingram Micro Cyber Security Center of Excellence team een Black Box pentest ter waarde van €3.200,- en krijgen ze in een video interview met Holmes en Ingram Micro het podium om aan (potentiële) eindklanten te laten zien dat zij zich onderscheiden in hun kennis over security.

Meedoen aan het NK Phishing is gratis en volledig vrijblijvend. Deelnemen aan de competitie betekent dat de partner een lijst van 10 namen en e-mailadressen van 10 collega’s moet aanleveren. Deze 10 deelnemers zijn samen het team waarmee de partner participeert in het Nederlands Kampioenschap Phishing. Aanmelden neemt hooguit vijf minuten in beslag en dan kan het spel beginnen. De partner hoeft zich vervolgens enkel niet door Ingram Micro en Holmes te laten misleiden en maakt daarmee kans op de hoofdprijs.

Om voldoende differentiatie en uitdaging in de competitie te bieden, worden er verschillende simulaties gelanceerd op diverse tijden. Het spel bestaat uit drie rondes. Iedere deelnemer participeert automatisch in ronde één. De IT-partners met het laagste percentage succesvolle phishing gaan door naar de halve finale. In deze tweede ronde voelen Ingram Micro en Holmes de IT-partners nogmaals op een nóg onopvallendere manier aan de tand. Alleen de meest alerte IT-partners gaan door naar de finale. De laatste kans om te laten zien dat Ingram Micro, Holmes en potentiële toekomstige hackers de deelnemende IT-partner met geen mogelijkheid kunnen misleiden. De IT-partner met het laagste percentage succesvolle phishing wint de hoofdprijs.

Hoewel er natuurlijk maar één IT-partner de beste kan zijn, geloven Ingram Micro en Holmes dat iedere IT-partner de kaarten in handen heeft om écht phishing bewust te handelen in zijn business. Daarom ontvangt de IT-partner van Ingram Micro en Holmes na afloop van de competitie drie rapporten; een benchmark report, een rapport met valkuilen en pijnpunten van het deelnemende team en een Public Discovery Test. Deze verslagen geven de deelnemende IT-partner de handvatten om zichzelf (nog) beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Slechts 100 IT-bedrijven kunnen meedoen aan het kampioenschap. IT-partners kunnen zich inschrijven op https://nk-phishing.nl/.

De winnaar van het NK Phishing 2020 was Aspect ICT. Door continue alertheid en het volgen van de phishing preventiestappen hebben zij de bloedserieuze competitie tussen IT-bedrijven gewonnen. Ze mogen daarom ook de prestigieuze titel ‘Meest bewuste IT-partner van Nederland 2020’ hanteren. De tweede plaats was voor RayFlexCom en de derde plaats voor NewComm It.

Lees ook
Proofpoint: FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa

Proofpoint: FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa

Na een korte pauze begin maart 2021, die wordt toegeschreven aan arrestaties door de Spaanse autoriteiten, is de FluBot-malware weer terug van weggeweest. De malware verspreidt zich nu in rap tempo door verschillende Europese landen via sms-berichten.

Mimecast: Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware

Mimecast: Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware

De politie registreerde in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 3800 gevallen van cybercrime, bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Maar het werkelijke aantal incidenten ligt nog een stuk hoger, blijkt uit een onderzoek onder IT- en securityprofessionals in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast . Zo was ruim de helft (53%)...

Kaspersky vindt zero-day exploit in Desktop Window Manager

Kaspersky vindt zero-day exploit in Desktop Window Manager

Onderzoekers van Kaspersky hebben begin 2021 nog een zero-day exploit ontdekt, na verdere analyse van de reeds gerapporteerde CVE-2021-1732-exploit die door de BITTER APT-groep werd gebruikt. De experts zijn momenteel niet in staat om deze exploit te koppelen aan een bekende dreigingsactor.