Het 8e jaarlijkse ENISA Threat Landscape (ETL) rapport gepubliceerd

enisa-logo

Het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging (ENISA) heeft, met de steun van de Europese Commissie, de EU-lidstaten en de CTI Stakeholders Group, het 8e jaarlijkse ENISA Threat Landscape (ETL) -rapport gepubliceerd. Hierin staan de belangrijkste cyberdreigingen voor de periode Januari 2019-april 2020.

Deze publicatie is onderverdeeld in 22 verschillende rapporten, beschikbaar in pdf-vorm en in ebook-vorm. Het gecombineerde rapport somt de belangrijkste veranderingen op ten opzichte van het dreigingslandschap van 2018 . Er wordt ook aandacht besteed aan de door COVID-19 veroorzaakte versnelde transformatie van de digitale omgeving. Tijdens de eerste fase van de pandemie is waargenomen dat cybercriminelen hun capaciteiten uitbreidden, en zich snel aanpasten. Hierdoor konden ze zich met succes op relevante slachtoffergroepen richten

Het ETL-rapport is deels strategisch en deels technisch. De informatie is relevant voor zowel technische als niet-technische lezers. De belangrijkste deelrapporten zijn:

  1. Web-based attacks
  2. Identity Theft
  3. Insider Threat
  4. Sectoral/thematic threat analysis
  5. Main Incidents
  6. Phishing
  7. Distributed denial of service
  8. Information Leakage
  9. Ransomware
  10. Cryptojacking
  11. Research topics
  12. Botnet
  13. Data Breach
  14. Malware
  15. Spam
  16. Cyber threat intelligence overview
  17. Physical manipulation/ damage/ theft/ loss
  18. Emerging trends
  19. Cyber espionage
  20. 5G Networks

Alle deelrapporten zijn hier te downloaden

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.