'Helft van de burgers besteedt geen enkele aandacht aan hun online veiligheid'

Veel burgers zijn boos over de spionagepraktijken van overheden. Het is dan ook opvallend dat meer dan de helft van de burgers geen enkele maatregelen neemt om zijn online veiligheid te beschermen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse overheid.

Het onderzoek is onderdeel van Cyber Streetwise, een campagne die door de Britse overheid is opgezet om burgers en kleine bedrijven bewuster te maken van online risico's. Ruim de helft van 22,672 ondervraagde Britten  blijkt geen beveiligingssoftware  te gebruiken en updates voor besturingssystemen niet te installeren. 44 procent geeft aan dit wel te doen.

Mobiele platformen

Beveiliging krijgt op mobiele platformen nog minder aandacht. Slechts 21 procent van de ondervraagden smartphone- of tabletgebruikers installeert updates of maakt gebruik van beveiligingssoftware. Een derde van de Britten die geen beveiligingssoftware geïnstalleerd heeft stelt niet te begrijpen hoe zij dit moeten doen. 18 procent stelt zich niet bewust te zijn geweest van de risico's.

De Britse overheid geeft burgers de volgende adviezen:

  • Gebruik sterke wachtwoorden
  • Installeer anti-virussoftware op ieder apparaat
  • Bekijk de privacysettings van social media goed
  • Controleer de veiligheid van een webshop voordat je iets aanschaft
  • Installeer updates voor software en applicaties direct
 

Bron: The Telegraph

Lees ook
Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.