Hackers stelen gegevens van 83 miljoen JP Morgan Chase-klanten

hacker

JP Morgan Chase is getroffen door een groot datalek. Hackers zijn er vandoor gegaan met de gegevens van maar liefst 83 miljoen klanten de Amerikaanse bank. Zowel particuliere als zakelijke klanten zijn getroffen.

Het datalek is door de bank zelf bekend gemaakt. 76 miljoen particuliere klanten en 7 miljoen zakelijke klanten zijn door de hack getroffen. Zowel namen, adressen, telefoonnummers als e-mailadressen zijn in handen gevallen van hackers. Het bedrijf benadrukt dat er geen bewijzen zijn dat ook rekeningnummers, wachtwoorden, gebruikersnamen, geboortedata of Social Security nummers zijn buitgemaakt.

Geen frauduleuze activiteiten

Het bedrijf stelt geen frauduleuze activiteiten te hebben gesignaleerd naar aanleiding van het datalek. JP Morgan Chase benadrukt dat klanten niet verantwoordelijk zijn voor eventuele ongeautoriseerde transacties die met hun account worden uitgevoerd. Wel dienen klanten hun rekening in de gaten te houden en verdachte transacties direct bij het bedrijf te melden.

Attacks like these are frustrating. There are always lessons to be learned, and we will learn from this one and use that knowledge to make our defenses even stronger.

'Lessen leren'

"Aanvallen als deze zijn frustrerend. Er zijn altijd lessen die hieruit kunnen worden getrokken. Ook van deze aanval zullen we leren, waarna we de opgedane kennis zullen gebruiken om onze verdediging nog sterker te maken", schrijft het bedrijf op Chase.com.

Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1