Hackers stelen creditcardgegevens bij Home Depot

creditcard

Opnieuw is een Amerikaanse winkelketen doelwit geworden van hackers. Cybercriminelen hebben toegeslagen bij Home Depot, een Amerikaanse keten van doe-het-zelf-winkels. Nagenoeg alle 2.000 vestigingen van het bedrijf zijn vermoedelijk door de cyberaanval getroffen.

Het bedrijf is de cyberaanval op het spoor gekomen nadat creditcardgegevens van klanten opdoken op een bekende ondergrondse marktplaats. Bij deze creditcardgegevens worden 1.822 verschillende postcodes genoemd, waarvan slechts 10 niet overeenkomen met een vestiging van Home Depot. Deze postcodes zijn voor cybercriminelen van belang, aangezien creditcardmaatschappijen steeds vaker transacties blokkeren die buiten het geografische gebied van de klant worden uitgevoerd.

Verklaring Home Depot

Ondanks het sterke vermoeden dat Home Depot doelwit geworden is van hackers is dit dus nog niet volledig zeker. De winkelketen belooft in een verklaring op zijn website klanten te waarschuwen als blijkt dat de gegevens inderdaad zijn gestolen.

Home Depot is de zoveelste Amerikaanse winkelketen die de afgelopen tijd doelwit is geworden van een cyberaanval waarbij creditcardgegevens van klanten zijn gestolen. Eerder vonden vergelijkbare diefstallen plaats van Target, Goodwill, Michaels Store en UPS.

Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.