Hackers stelen 1,16 miljoen creditcards bij Staples

creditcard2

Opnieuw zijn hackers bij een winkelketen ervandoor gegaan met een grote hoeveelheid creditcards. Ditmaal hebben hackers toegeslagen bij de leverancier van winkelketen Staples. De hackers hebben de creditcardgegevens van 1,16 miljoen klanten van het bedrijf buitgemaakt.

Staples maakt de hack zelf bekend in een verklaring op haar website. Tijdens een onderzoek naar een mogelijke cyberinbraak in oktober is aan het licht gekomen dat op meerdere Point-of-Sale-systemen (kassasystemen) malware is aangebracht. Verder onderzoek wees uit dat de malware aanwezig was op systemen in maar liefst 113 vestigingen in het bedrijf.

Onopgemerkt aan het werk

De malware is op de meeste locaties actief sinds 10 augustus en is op 16 september ontdekt. Twee vestigingen melden echter malware te hebben aangetroffen die zelfs al sinds juli van dit jaar actief is. De hackers hebben dus langere tijd onopgemerkt hun werk kunnen doen en creditcards kunnen stelen. Het is nog onduidelijk wie er achter de cyberaanval zit. Staples stelt de zaak te onderzoeken.

Staples benadrukt getroffen klanten zoveel mogelijk te zullen ondersteunen bij het oplossen van de problemen. Het bedrijf biedt alle klanten die in de genoemde periode met hun creditcard bij een getroffen vestiging hebben betaald gratis toegang tot maatregelen die helpen hun identiteit te beschermen. Zo krijgen de Staples-klanten een verzekering tegen identiteitsdiefstal, een gratis kredietrapport en kredietmonitoring.

Andere winkelketens

Het is niet de eerste keer dat hackers creditcards stelen bij een grote winkelketen. In 2014 was het regelmatig raak. Onder andere Target, Home Depot, Neiman Marcus, Goodwill Industries International, de restaurantketen PF Chang’s China Bistro, UPS en Michaels Store werden doelwit van grootschalige diefstal van creditcards.

Meer over
Lees ook
Hackers hebben 600 e-mailaccounts van Duitse overheid in handen

Hackers hebben 600 e-mailaccounts van Duitse overheid in handen

De Duitse overheid is slachtoffer geworden van cybercriminelen. Hackers hebben de wachtwoorden van meer dan 600 e-mailaccounts van de Duitse overheid in handen. Onder andere 17 e-mailaccounts van Bondsdagleden zijn gekraakt. Dit meldt Der Spiegel op basis van informatie van het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI). Het BSI wa1

Yahoo: 'Hackers hebben database met e-mailadressen en wachtwoorden in handen'

Yahoo: 'Hackers hebben database met e-mailadressen en wachtwoorden in handen'

Yahoo waarschuwt dat hackers een database met e-mailadressen en wachtwoorden hebben te bemachtigen. Het bedrijf heeft de wachtwoorden van alle getroffen e-mailadressen gereset. Het bedrijf schrijft in een verklaring dat hackers een database hebben weten te bemachtigen. Hoeveel e-mailadressen deze database precies bevat laat het bedrijf in het mid1

Gevoelige documenten van Microsoft in handen van hackersgroep Syrian Electronic Army

Gevoelige documenten van Microsoft in handen van hackersgroep Syrian Electronic Army

Een aantal gevoelige documenten van Microsoft zijn in handen gekomen van de Syrische hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA). De documenten bevatten informatie over verzoeken van opsporingsinstanties om informatie. De informatie is in handen gekomen van hackers na een phishingaanval op medewerkers van het bedrijf. Vorige week bleek dat zowel he1