Hackers chanteren filmstudio Sony Pictures

hacker-groot

Hackers proberen Sony Pictures te chanteren. De aanvallers hebben weten binnen te dringen in het computernetwerk van de filmstudio en hebben alle systemen in gijzeling genomen.

CSO Online meldt dat het computernetwerk is gekraakt door een hackersgroep die zich “#GOP” noemt. De groep vertoonde de volgende boodschap op de schermen van Sony Pictures:

“We hebben jullie al gewaarschuwd. Dit is slechts het begin. We blijven doorgaan tot aan ons verzoek is voldaan. We hebben al uw interne data, inclusief jullie geheimen, in handen. Indien jullie onze opdrachten niet opvolgen tonen we de onderstaande informatie aan de wereld. Beslis wat u wilt doen voor 24 november 11:00 PM (GMT).

Data Link:”

Screenshot

Business2Community zegt een screenshot te hebben van de vertoonde boodschap.

Naast het computernetwerk zijn ook een aantal Twitter-accounts van Sony gehackt. Deze accounts zijn inmiddels weer in handen van de filmstudio. Het is niet bekend wat de hackers precies eisen van Sony Pictures. Sony meldt de zaak te onderzoeker. Medewerkers worden verzocht geen gebruik te maken van het bedrijfsnetwerk, WiFi-netwerken of zakelijke e-mailaccounts.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1