Hackers breken in bij sociaal netwerk Raptr

Het sociale netwerk Raptr is gekraakt. Hackers hebben gebruikersnaam, e-mailadressen, wachtwoorden en zowel voor- als achternamen weten buit te maken. Het netwerk roept gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen.

Raptr is een sociaal netwerk gericht op gamers. Dennis Fong, CEO van Raptr, schrijft in een blogpost: “Helaas moeten we u informeren dat gebruikersdata van Raptr onlangs zijn gestolen in een cyberaanval die vergeleken kan worden met de hack van high-profile websites en diensten als Xbox Live en Sony’s PlayStation Network.”

Gehashte wachtwoorden

Alle wachtwoorden die Raptr bewaart, zijn volgens Fong gehasht opgeslagen en kunnen dus niet zo maar worden ingekeken door de aanvallers. Wel hebben de aanvallers toegang tot gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden en zowel voor- als achternamen van gebruikers.

Het lijkt er dus op dat de gestolen wachtwoorden niet door de aanvallers kunnen worden gebruikt. Desondanks roept Raptr haar gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen om hun veiligheid zeker te stellen. Daarnaast adviseert het sociale netwerk ook bij alle andere diensten waar dezelfde inloggegevens zijn gebruikt het wachtwoord te wijzigen.

 
Lees ook
'Helft van de burgers besteedt geen enkele aandacht aan hun online veiligheid'

'Helft van de burgers besteedt geen enkele aandacht aan hun online veiligheid'

Veel burgers zijn boos over de spionagepraktijken van overheden. Het is dan ook opvallend dat meer dan de helft van de burgers geen enkele maatregelen neemt om zijn online veiligheid te beschermen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse overheid. Het onderzoek is onderdeel van Cyber Streetwise, een campagne die door de Britse overheid is opge1

Jailbreak voor iPhone, iPad en iPod touch bevat een backdoor

Jailbreak voor iPhone, iPad en iPod touch bevat een backdoor

Door een iPhone, iPad of iPod touch te jailbreaken kunnen gebruikers hun rechten op het apparaat vergroten. Dit stelt hen in staat via de jailbreak-appwinkel Cydia allerlei software op hun apparaten te installeren die niet zijn goedgekeurd voor Apple's App Store. Dit is echter niet zonder gevaar. Versie 1.0.3 van de jailbreak Evasi0n blijkt nameli1