Grootste Nederlandse certificatenbedrijf Xolphin overgenomen door Amerikaanse marktleider Sectigo

sectigo-about

Sectigo®, een vooraanstaande leverancier van geautomatiseerd digitaal identiteitsbeheer en oplossingen voor internetbeveiliging, heeft twee partnerbedrijven genomen. Het gaat om SSL247, de grootste aanbieder van SSL-certificaten en oplossingen voor internetbeveiliging van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en Xolphin, de grootste aanbieder van SSL-certficaten en digitale handtekeningen van Nederland. Met deze overnames breidt Sectigo de reikwijdte van zijn verkopen uit naar Europa en Latijns-Amerika en kan het duizenden nieuwe organisaties in deze regio’s voorzien van ondersteuning voor SSL-certificaten, het Sectigo Web Security Platform en Sectigo Certificate Manager, zijn platform voor Public Key Infrastructure (KPI)-beheer.

Met de overname van SSL247 en Xolphin versnelt Sectigo zijn groeitempo na zijn recente herkapitalisatie door GI Partners, een vooraanstaande niet-beursgenoteerde investeringsmaatschappij.

“De overname van SSL247 en Xolphin is een eerste mijlpaal in de volgende groeifase van Sectigo. Hiermee breiden we onze reikwijdte in Europa en Latijns-Amerika uit”, zegt Bill Holtz, de CEO van Sectigo. “Sectigo werkt al jarenlang samen met SSL247 en Xolphin. Beide organisaties staan bekend om hun snelle en betrouwbare levering van SSL-certificaten en expertise en ondersteuning van wereldformaat. We verwelkomen hen met trots binnen de organisatie van Sectigo.”

SSL247 is al jarenlang kanaalpartner van Sectigo. Het heeft bijna 20 jaar ervaring met de verkoop en ondersteuning van SSL-certificaten, analyses van kwetsbaarheden, digitale ID’s (e-mail, codeondertekening, IoT-certificaten), penetratietests, audits, gegevensbescherming en andere security-oplossingen. Het bedient klanten in 18 landen in Europa en Latijns-Amerika.

“Als experts in digitale beveiliging streven we er bij SSL247 naar om de waardevolle online en offline bedrijfsmiddelen van ondernemingen veilig te houden met een reeks van op maat gemaakte diensten. Met onze toetreding tot de wereldwijde organisatie van Sectigo kan ons team een breder scala aan oplossingen en ondersteuning aanbieden aan onze meer dan 10.000 tevreden klanten; van kleine ondernemingen tot multinationals.”, zegt Benjamin Tack, commercial director bij SSL247.

Het in 2002 opgerichte Xolphin heeft meer dan een miljoen certificaten verstrekt aan ruim 50.000 Europese klanten. Het bedrijf is beoordeeld met een vijfsterrenwaardering vanwege zijn vakkundige klantenondersteuning en snelle validatie van Extended Validation (EV)-certificaten. Het beschikt over een actief netwerk van wereldwijde resellers die een beroep doen op de expertise van Xolphin om klanten snel te voorzien van SSL-certificaten en oplossingen voor digitale handtekeningen. Deze worden ingezet voor het beschermen van e-mail, het ondertekenen van code en het ondertekenen van PDF-bestanden.

“We werken al bijna 20 jaar succesvol samen met Sectigo. Dit heeft ons in staat gesteld om snel te groeien en een uiterst vakkundige validatie-afdeling op te zetten die dienst doet als registratieautoriteit voor de certificaten van Sectigo. Dankzij de combinatie van onze expertise en bedrijfsmiddelen en het marktleiderschap van Sectigo verkeren we in een uitstekende positie om onze oplossingen voor digitaal identiteitsbeheer en de beveiliging van online communicatie kracht bij te zetten en uit te breiden”, zegt Maarten Bremer, de CTO en eigenaar van Xolphin.

Met de overname van SSL247 en Xolphin, die onder hun eigen merknaam door zullen gaan als dochterondernemingen van Sectigo, heeft Sectigo de afgelopen drie jaar in totaal vier overnames gedaan. In 2019 verwierf het Icon Labs, een leverancier van beveiligingsoplossingen voor OEM’s van embedded systemen en fabrikanten van IoT-apparatuur. In 2018 nam het Codeguard, Inc. over, een wereldwijd leider in oplossingen voor onderhoud-, back-up-, en disaster recovery-processen voor websites.
Lees ook
Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.