Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium_eu_400300

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende innovatieve start-ups en scale-ups gevestigd zijn. Daarmee wil de grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zich richten op een verdere internationale uitbreiding naar de Euregio Maas-Rijn. CRANIUM overbrugt zo ook de afstand tussen zowel oude als nieuwe Belgische, Nederlandse en Duitse klanten.  

CRANIUM richt zich op diverse doelgroepen waaronder de financiële instellingen, life sciences en farmaceutische industrie, de gezondheidszorg, onderzoeks- en technologiebedrijven maar ook de publieke sector, retail en telecom. De databeschermingsspecialist groeide sinds de oprichting in 2016 uit tot een team van meer dan 75 juristen en gespecialiseerde IT-profielen. Samen werkten ze aan ruim 1.000 projecten voor 596 internationale klanten vanuit kantoren in België, Nederland en de Verenigde Staten.

Bestaande en potentiële klanten

Met de opening van de zesde vestiging in Hasselt bestendigt CRANIUM zijn positie als marktleider in de Benelux op vlak van privacy-, security- en datamanagement. De specialist in databescherming vestigt zich op die manier dichtbij bestaande, maar ook potentiële nieuwe klanten. Het nieuwe kantoor op de Hasseltse Corda Campus opent daarenboven ook nieuwe mogelijkheden om verder internationaal uit te breiden naar de Euregio Maas-Rijn. 

Op de Corda Campus zijn veel techbedrijven gevestigd die variëren van start-ups en scale-ups tot grote multinationals. Bovendien ligt de techcampus in het centrum van de Euregio en huizen hier een groot aantal klanten van CRANIUM. “De nabijheid van onze klanten is zeer belangrijk voor ons. De Corda Campus is bovendien een plaats waar echte businesscommunities ontstaan die elkaar ondersteunen en helpen ontwikkelen”, zegt Geoffrey Ceunen, Business Development Manager bij CRANIUM en drijvende kracht achter het Limburgse kantoor. “CRANIUM vereenzelvigt zich met het innovatieve karakter van de Corda Campus en we hopen de creatieve bedrijfscultuur in Hasselt zelf vorm te geven, maar ook verder te integreren in ons bedrijf.”

Nieuw talent

De Corda Campus werkt voorts samen met enkele afdelingen van Hogeschool PXL en de Uhasselt. Ook de Universiteit van Maastricht is vlakbij. “Voor ons is het niet alleen belangrijk dat de afstand tussen nieuwe en oude klanten zo klein mogelijk is, maar ook dat we dichtbij onze werknemers staan. CRANIUM is nog steeds op zoek naar beloftevol talent en hoopt op de Corda Campus de juiste profielen te kunnen aanwerven. Bovendien doceert Bavo Van Den Heuvel, Chief Knowledge Officer en mede-oprichter bij CRANIUM vanaf september het vak ‘Privacy en security’ in het kader van de opleiding ‘Smart Cities’ aan de PXL en zijn we zo makkelijk bereikbaar.”

Internationale groei

Op de Corda Campus huizen zo’n 250 bedrijven met een 5.000-tal werknemers en die aantallen zullen nog groter worden in de toekomst. “Net als de Corda Campus zelf, blijft CRANIUM groeien. Als grootste speler in de Benelux op vlak van databescherming blijven we uitbreiden binnen België, Luxemburg en Nederland, maar door onze focus op de Euregio hopen we nog meer bedrijven te ondersteunen in de regio Maas-Rijn”, zegt Geoffrey. 

“We merken dat elk bedrijf datagedreven wil zijn”, zegt Geoffrey. “Op de Corda Campus kunnen we zowel grote bedrijven helpen die nood hebben aan privacy-, security- en datamanagement alsook kleinere start-ups en scale-ups die vanaf het begin hier meer aandacht aan kunnen besteden. Bovendien zetelt onze spin-off RESPONSUM nu ook in Hasselt, waardoor we door de stijgende vraag naar onze Privacy- en cybersecuritysoftware de noden van de bedrijven kunnen blijven beantwoorden.

 

Lees ook
Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Qualys maakt vandaag bekend dat het scannen van Infrastructure as Code (IaC) toevoegt aan zijn CloudView-applicatie. Met deze oplossing kunnen misconfiguraties al vroeg in de ontwikkelingscyclus ontdekt en verholpen worden. Dit voorkomt risico's in de productieomgeving.

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.

Fortinet lanceert 'work from anywhere' - beveiliging

Fortinet lanceert 'work from anywhere' - beveiliging

Fortinet introduceert de eerste totaaloplossing binnen de branche waarmee organisaties hun thuis- en telewerkers van beveiliging en connectiviteit kunnen voorzien. Door zijn uitgebreide aanbod van oplossingen voor zero trust, bescherming van endpoints en netwerkbeveiliging te verenigen binnen de Fortinet Security Fabric zorgt Fortinet voor beveiliging...