Gratis update voor LANCOM R&S®Unified Firewalls

Lancom-Systems-Logo

Aken - De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems voegt nieuwe functies toe aan de LANCOM R&S®Unified Firewalls via een gratis update. Dankzij LCOS FX 10.5 krijgen de Next-Generation UTM-firewalls onder meer e-mailbeveiliging bij gebruik van extern gehoste IMAP-servers. Ook wordt het mogelijk webfilter-regels tijdelijk op te schorten en is applicatie-gebaseerde routering mogelijk. Met name het MKB, scholen en bedrijven met veel kleine vestigingen profiteren van deze nieuwe mogelijkheden.

 

Gelijkwaardige zakelijke e-mailbeveiliging voor het MKB

Via de nieuwe IMAP-proxy wordt het volledige dataverkeer van de IMAP-server gescand op Trojaanse paarden, virussen en andere bedreigingen. Spammails worden gedetecteerd en verwijderd. Zero-day-bescherming wordt mogelijk gemaakt met behulp van sandboxing en het toepassen van machine learning. Bedrijven die geen eigen e-mailserver hebben maar een externe serviceprovider en IMAP gebruiken om hun e-mailverkeer af te handelen, profiteren van de nieuwe functie. Dit geldt met name voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). De IMAP-proxy biedt hen toegang tot e-mailbeveiliging op bedrijfssniveau.

Flexibele en gerichte bescherming van jongeren in scholen

De nieuwe Content Filter Override is vooral interessant voor scholen die webfilters gebruiken om leerlingen te beschermen tegen illegale informatie of websites die schadelijk zijn voor minderjarigen. Deze optie biedt docenten de mogelijkheid om tijdelijk de filterregels te omzeilen wanneer dit voor hun lessen nodig is. Zij kunnen toegang krijgen tot websites of applicaties die anders geblokkeerd zouden zijn. Op deze manier breidt LANCOM de prestaties van zijn firewalls als flexibele beveiligingscomponent voor alle schoolnetwerken verder uit.

Applicatie-gebaseerde routing voor winkelketens

Ook nieuw is de applicatie-gebaseerde routing via PACE2 DPI Engine. Dit maakt het mogelijk om bepaalde applicaties automatisch te routeren via specifieke aansluitingen. Op deze manier kunnen belangrijke VPN-verbindingen tussen vestigingen en het hoofdkantoor worden gerouteerd via snellere verbindingen. Streaming-diensten kunnen via de tragere verbindingen lopen, terwijl vertrouwde cloud-toepassingen direct en minder belastend naar het internet worden gerouteerd op de locatie van het filiaal.

Een andere nieuwe functie in LCOS FX 10.5 is het eenvoudig creëren van nieuwe regels voor alarm- of systeem-protocollering. Daarnaast kunnen meerdere netwerken op verschillende locaties veilig en betrouwbaar verbonden worden met behulp van VPN-SSL-Bridging. Zo kunnen ook niet-IP-gebaseerde protocollen tussen deze netwerken communiceren. 

LCOS FX 10.5 is gratis beschikbaar via de geïntegreerde update-functie van LANCOM R&S®Unified Firewalls of in het LANCOM-dealerportaal "LANcommunity". Een gedetailleerd overzicht van alle nieuwe functies is te vinden op de LANCOM-website: https://www.lancom-systems.com/products/firmware/lcos-fx-release/.

 

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1