GOOSE VPN introduceert Cyber Alarm in VPN-verbinding

Goose-Logo-Def_RGB_400280

De Nederlandse VPN-dienst GOOSE VPN introduceert een inbraakalarm voor internetverbindingen met het GOOSE Cyber Alarm. In tegenstelling tot anti-virus programma's die kwaadaardige software detecteren als een computer al geïnfecteerd is, detecteert het GOOSE Cyber Alarm virussen en malware in de VPN-verbinding nog voordat het de computer bereikt. GOOSE is de eerste VPN-dienst die deze functie ontwikkeld heeft in een VPN. Het Cyber Alarm vergroot de online weerbaarheid van werknemers en beschermt bedrijven tegen cyberaanvallen, ook wanneer werknemers thuis werken. GOOSE heeft de malware detectie functie ontwikkeld in samenwerking met IT-bedrijf SecureMe2. Vanaf januari 2021 kunnen bedrijven en particulieren het Cyber Alarm van GOOSE gebruiken om kwaadaardig gedrag in een VPN-tunnel op te sporen. 

Thuiswerken

Sinds corona werken meer werknemers vanuit huis. Joeri van de Watering, co-founder van GOOSE VPN ziet een stijging in de vraag naar een oplossing om de internet apparatuur van werknemers thuis beter te beveiligen. Van de Watering: “Omdat werknemers thuis niet dezelfde beveiliging hebben als op kantoor, spelen internetcriminelen hier slim op in. Sinds corona worden er meer phishing- en malware aanvallen uitgevoerd. Onderzoek van VPNgids laat zelfs zien dat er in mei dit jaar al evenveel cyberaanvallen waren, als in heel 2019. Het GOOSE VPN Cyber Alarm kan werknemers en bedrijven beschermen tegen malware zoals virussen, spyware, Trojaanse paarden, ransomware en elk type kwaadaardige code waarmee internetcriminelen op een apparaat proberen te infiltreren. Met de malware detectie functie willen wij helpen voorkomen dat cybercriminelen erin slagen om bedrijven schade aan te richten.”

Geraffineerdere aanvallen

Volgens een rapport dat Europol eind april 2020 publiceerde, worden aanvallen van internetcriminelen steeds geraffineerder en complexer. Aad van Boven, co-founder SecureMe2: “Wij merken dat criminelen in ransomware-aanvallen, ofwel gijzelsoftware, steeds sneller toeslaan. Er zit minder tijd tussen de besmetting van de computer van werknemers met de schadelijke software en de activatie hiervan. Het is dus van groot belang dat je ransomware zo snel mogelijk opspoort. Via een eenvoudig dashboard krijgen bedrijven met het GOOSE Cyber Alarm direct inzicht in de alarmen van internetapparatuur van medewerkers zodat IT-afdelingen actie kunnen ondernemen voordat er schade aangericht wordt.”  

Internationaal

GOOSE heeft in Nederland op dit moment meer dan 28.000 gebruikers en wordt door bedrijven en (semi) overheden gebruikt. Van de Watering: “Om de groei in de internationale zakelijke markt te versnellen, zijn wij gestart met distributie via DSD Europe voor de Benelux, Frankrijk, Portugal en Spanje. Om verder op te schalen zijn wij op zoek naar meer internationale distributeurs. Partners kunnen een goede marge verwachten, meer dan de standaard kantoorpakketten.”

 

Lees ook
Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

ForeNova Technologies voegt SIEM-functionaliteit toe aan NDR-oplossing NovaCommand

ForeNova Technologies voegt SIEM-functionaliteit toe aan NDR-oplossing NovaCommand

ForeNova Technologies B.V., leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming bieden voor IT-netwerken en endpoints voor middelgrote organisaties, maakt de uitbreiding bekend van NDR-oplossing NovaCommand met SIEM-functionaliteit (Security Information and Event Management). Klanten van NovaCommand kunnen deze functionaliteit als add-on afn1

DigiCert breidt beheer certificaatlevenscyclus uit voor meerdere CA's en clouds

DigiCert breidt beheer certificaatlevenscyclus uit voor meerdere CA's en clouds

DigiCert Trust Lifecycle Manager is uitgebreid met ondersteuning voor het beheren van de certificaatlevenscyclus van meerdere CA's, waaronder Microsoft CA en AWS Private CA. Tevens is het geïntegreerd met ServiceNow voor de ondersteuning van bestaande IT-serviceworkflows. Verder ondersteunt DigiCert Trust Lifecycle Manager de aanmelding bij een br1