‘Google werkt aan inloggen met behulp van een smartphone’

Password

Google werkt aan een technologie die gebruikers laat inloggen met behulp van hun smartphone. Gebruikers hoeven hierdoor niet langer wachtwoorden te onthouden en in te voeren.

Dit meldt de Reddit-gebruiker ‘rp1226’ die door Google is geselecteerd als onderdeel van een kleine groep die de nieuwe inlogmethode helpt te testen (via Androidpolice). Het is niet duidelijk voor welke smartphones de nieuwe inlogmethode beschikbaar zal zijn. De Nexus 6P van rp1226 is voor de testfase in ieder geval goedgekeurd, wat doet vermoeden dat de technologie in ieder geval voor deze smartphone beschikbaar zal zijn.

Bij het inloggen met behulp van de smartphone krijgt een gebruiker op zijn smartphone een vraag voorgelegd waarmee de identiteit van de gebruiker wordt gecontroleerd. Dit moet voorkomen dat kwaadwillenden die het apparaat in handen weten te krijgen kunnen inloggen op accounts van de rechtmatige eigenaar. De methode is overigens niet bedoeld om wachtwoorden in zijn geheel te vervangen, maar juist om het inloggen sneller en soepeler te laten verlopen. Indien gebruikers hun smartphone niet bij de hand hebben kunnen zij nog steeds met hun traditionele wachtwoord inloggen.