Google verwijdert 20.000 URL’s uit zoekresultaten voor Nederlanders

privacy

Google heeft inmiddels 20.000 URL’s verwijderd op verzoek van Nederlandse gebruikers. Het totaal aantal verwijderde URL’s komt uit op bijna 320.000.

Dit blijkt uit het transparantierapport van Google. In totaal hebben Nederlanders sinds Google deze mogelijkheid biedt 15.000 verzoeken ingediend om informatie te verwijderen. Deze verzoeken hadden betrekking op 54.400 URL’s. 42,7% van deze URL’s zijn ook daadwerkelijk uit de zoekresultaten verwijderd.

Informatie verwijderen

Google is sinds pakweg een jaar verplicht in bepaalde gevallen informatie uit haar zoekresultaten te verwijderen. Het gaat hierbij om resultaten die niet langer relevant is of iemand onevenredig schaden kan toebrengen. Bij ieder verzoek moet Google een afweging maken tussen het belang van de gebruikers die met het verzoek komt en het recht op informatie van andere gebruikers.

Gebruikers kunnen een dergelijk verzoek bij Google indienen via een speciaal formulier. Indien het bedrijf gehoor geeft aan de oproep wordt de gewraakte informatie uit de Europese versie van Google verwijderd. De data verdwijnt echter niet uit de resultaten op Google.com.

Lees ook
Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie