Google verplicht fabrikanten van Android-apparaten niet Android te versleutelen

encryptie

Fabrikanten van Android-apparaten zijn niet verplicht de versleuteling die standaard in Android 5.0 Lollipop aanwezig is in te schakelen. Dit terwijl de beveiliging de veiligheid van gebruikers aanzienlijk vergroot.

Dit maakt Google zelf bekend in de Android 5.0 Compatibility Definition. De werkwijze is een risico, aangezien onderzoek van Anandtech uitwijst dat de versleuteling de Nexus 6 bijvoorbeeld een stuk langzamer maakt. Het is dan ook goed mogelijk dat fabrikanten van Android-apparaten besluiten de beveiligingsmaatregel niet in te schakelen om de prestaties van hun apparaat niet te belemmeren.

Nexus 6 en Nexus 9

De maatregel is verwerkt in het mobiele besturingssysteem Android 5.0 Lollipop. Google schakelt de beveiligingsmaatregel zelf standaard in op de Nexus 6 en Nexus 9. Google adviseert andere fabrikanten van Android-apparaten de versleuteling eveneens in te schakelen, maar verplicht hen hier dus niet toe.

De mogelijkheid het systeem te versleutelen werd in 2011 door Google geïntroduceerd en is dus bepaald niet nieuw. De beveiligingsfeature zorgt dat alle data op een apparaat versleuteld wordt opgeslagen. Gebruikers moeten hierdoor het apparaat eerst ontgrendelen om toegang te kunnen krijgen tot de data.

Via: NU.nl

Lees ook
Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.