Google looft 2,7 miljoen dollar uit voor gaten in Chrome OS

hpchromebook11

Google is op zoek naar beveiligingsgaten in zijn besturingssysteem Chrome OS. Het bedrijf organiseert daarom al een aantal jaar de jaarlijks Pwnium-wedstrijd, waarin hackers worden uitgedacht onder andere dit besturingssysteem te kraken. Het bedrijf looft tijdens de wedstrijd in totaal 2,7 miljoen dollar aan prijzengeld uit voor opgespoorde kwetsbaarheden.

De Pwnium-wedstrijd wordt al enkele jaren door Google georganiseerd en helpt het bedrijf kwetsbaarheden in zijn webbrowser. De nieuwste editie van het evenement staat voor maart op de planning en wordt in het Canadese Vancouver georganiseerd.

Meerdere prijzen

De 2,7 miljoen dollar aan prijzengeld is opgedeeld is verschillende prijzen. Wie een systeem blijvend weet te hacken kan hiervoor een prijs opstrijken van maar liefst 150.000 dollar. Hackers die via een webpagina een webbrowser of zelfs een volledig besturingssysteem onder controle krijgen worden beloond met 110.000 dollar.

Google is vooral op zoek naar verrassende hacks. Wie het bedrijf dan ook met een kwetsbaarheid weet te verrassen kan worden beloond met extra bonussen. Het is niet duidelijk hoe hoog deze bonussen precies zijn.

Keuze uit Chromebooks

Bij de laatste Pwnium lag de nadruk op Intel-gebaseerde Chrome OS-apparaten. Dit jaar kunnen onderzoekers echter een keuze maken tussen een ARM-gebaseerde Chromebook, de HP Chromebook 11 of de Acer C720 Chromebook. Alle aanvallen moeten worden uitgevoerd op de laatste versie van Chrome OS die op dat moment beschikbaar is.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.