Google lanceert bug hunting programma voor Android

android

Google lanceert een bug hunting programma voor het mobiele besturingssysteem Android, het Android Security Rewards Program. Onderzoekers die softwarefouten opsporen in Android kunnen hiervoor een financiële beloning krijgen.

Het nieuwe programma heeft uitsluitend betrekking op kwetsbaarheden die aangetroffen worden in de laatste Android-versie, die draait op de Nexus 6 smartphone en Nexus 9 tablet van Google. Op termijn worden andere apparaten aan deze lijst toegevoegd.

Welke bugs komen in aanmerking?

Wie in aanmerking wil komen voor een financiële vergoeding moet een softwarefout opsporen die in de Android-versie op één of beide apparaten aanwezig is. De bugs mogen niet vallen onder andere beloningsprogramma van Google. Onder andere bugs in de AOSP code, OEM code (libraries en drivers), de kernel en zowel het TrustZone OS als bijbehorende modules komen in aanmerking voor ene beloning.

Kwetsbaarheden in niet-Android code, waaronder de code die draait in de firmware van de chipset in Android-apparaten, komen eveneens in aanmerking indien deze impact hebben op de veiligheid van het Android besturingssysteem.

2.000 tot 30.000 dollar

De beloningen die onderzoekers via het nieuwe beloningsprogramma van Google kunnen binnenslepen variëren van 2.000 dollar voor eenvoudige kwetsbaarheden tot 30.000 dollar voor fouten in de kernel TrustZone OS en bijbehorende componenten of het Verified Boot proces van Android. Google vraagt onderzoekers het bedrijf na het aanmelden van een softwarefout 90 dagen de tijd te krijgen om de fout te herstellen. Na deze 90 dagen mag de kwetsbaarheid openbaar worden gemaakt. Google benadrukt dat onderzoekers die fouten eerder naar buiten te brengen niet op een beloning hoeven te rekenen.

Lees ook
F-Secure ontdekt duizenden beveiligingsgaten in bedrijfsnetwerken

F-Secure ontdekt duizenden beveiligingsgaten in bedrijfsnetwerken

Bedrijfsnetwerken wereldwijd bevatten duizenden kwetsbaarheden die door aanvallers kunnen worden misbruikt om bedrijven binnen te dringen. De gaten worden vooral veroorzaakt door verouderde software en verkeerd geconfigureerde IT-systemen. Dit blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf F-Secure. Het bedrijf heeft via de scan- en beheeroplossing1

Amerikaanse ministerie van Defensie daagt hackers uit het Pentagon te hacken

Amerikaanse ministerie van Defensie daagt hackers uit het Pentagon te hacken

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zet een programma op dat hackers de mogelijkheid geeft het Pentagon te hacken, zonder dat zij hiervoor de gevangenis in draaien. Door de hackers community om medewerking te vragen hoopt het ministerie beveiligingsgaten op te sporen voordat deze worden ontdekt en misbruikt door cybercriminelen. Al langer make1

Facebook keert 936.000 dollar uit via bug bounty programma

Facebook keert 936.000 dollar uit via bug bounty programma

Facebook heeft in 2015 in totaal 936.000 dollar uitgekeerd aan beveiligingsonderzoekers voor het melden van beveiligingsgaten en kwetsbaarheden. In totaal hebben 210 beveiligingsonderzoekers een beloning ontvangen van Facebook. Zij stuurden in totaal 526 geldige meldingen in. 102 bugs hebben volgens het security team van Facebook een ‘grote impact1