Google keert 6 miljoen dollar uit via bug bounty programma

Google maakt bekend sinds de oprichting van haar bug bounty programma in 2010 ruim 6 miljoen dollar te hebben uitgekeerd aan beveiligingsonderzoekers. Via dit programma kunnen onderzoekers beveiligingsgaten die zij aantreffen in diensten en software van Google op verantwoorde wijze melden in ruil voor een financiële beloning.

dollars Google meldt in een blogpost in 2015 in totaal 2 miljoen dollar te hebben uitgekeerd aan beveiligingsonderzoekers. In totaal ontvingen ruim 300 onderzoekers afgelopen jaar een beloning voor het opsporen en melden van 750 bugs.

Sinds juni 2015 is ook het Android platform toegevoegd aan het bug bounty programma van Google. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 200.000 dollar uitbetaald aan beveiligingsonderzoekers voor het opsporen en melden van beveiligingsproblemen in Android. De grootste beloning voor een Android bug bedroeg 37.500 dollar.

Meer over
Lees ook
HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1