Google brengt 800.000 kwaadaardige websites in kaart

malware

Google heeft in het afgelopen jaar zo’n 800.000 malafide websites gedetecteerd. Bezoekers van deze websites worden geconfronteerd met onder andere drive-by downloads, waarbij cybercriminelen via beveiligingsgaten automatisch malafide software proberen te laten installeren. Ook gaat het om websites waarop oplichters actief zijn.

Dit melden Kurt Thomas en Yuan Niu van de Spam & Abuse Research afdeling Google op basis van onderzoek van Google. Het bedrijf waarschuwt internet gebruikers via Google Safe Browsing voor kwaadaardige en schadelijke websites. Per week komen hier zo’n 16.500 nieuwe websites bij. Wekelijke worden zo’n 10 miljoen gebruikers geconfronteerd met malafide websites.

Google wijst beheerders van schadelijke websites op de kwaadaardige elementen die zijn aangetroffen. Google stelt 75% van de beheerders te kunnen helpen de problemen op te lossen. Gemiddeld neemt dit proces drie dagen in beslag.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

Orange Cyberdefense kondigt een exclusieve strategische samenwerking aan met Salvador Technologies. Dankzij deze samenwerking komt Salvador’s Cyber Recovery Unit op de Nederlandse markt beschikbaar en breidt Orange Cyberdefense het portfolio rondom OT-securitydiensten verder uit. Met de oplossing van Salvador kunnen organisaties hun getroffen pc’s1