Global Conference on Cyberspace kost 15 miljoen euro

In Den Haag staat op 16 en 17 april de Global Conference on Cyberspace (GCCS) op de planning. De GCCS is een grote internationale conferentie over cybersecurity waar naar verwachting zo’n 1.200 tot 1.500 deelnemers op af komen. Naast een flink aantal ministers zullen ook topmensen van grote IT-bedrijven als Google op de conferentie aanwezig zijn. Het event kost zo’n 15 miljoen euro.

Voor het evenement zullen allerlei beveiligingsmaatregelen worden genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Het zou onder andere gaan om wegafzettingen in Den Haag. Annelou van Egmond, woordvoerder van de GCCS, meldt tegenover het NRC dat de totale kosten van het event uitkomen op ongeveer 15 miljoen euro. Dit is echter exclusief de kosten voor beveiliging. Hierover wil Van Egmond vanuit beveiligingsoverwegingen geen uitspraken doen.

Afspraken over cybercrime door overheden

De thema van de conferentie zijn vrijheid, groei en veiligheid. Op de GCCS moeten afspraken worden gemaakt over het bestrijden van cyberaanvallen door overheden. Ook overwegen deelnemende landen te investeren in cybersecurity in landen waar wil cybercrime plaatsvind, om deze vorm van misdaad in de landen terug te dringen.

Daarnaast moeten Nederlandse cyber security bedrijven tijdens de conferentie hun producten, kennis en vaardigheden kunnen tonen. Dit gebeurt op de Campus van The Hague Security Delta, het nationale innovatiecentrum veiligheid in Den Haag. The Hague Security Delta stelt zichzelf als doel met behulp van de conferentie voor het einde van 2015 vijf internationale bedrijven naar Nederland te trekken.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.