Gigantisch datalek treft Mexico

Processed by: Helicon Filter;

Een database met de persoonlijke gegevens van 93,4 miljoen Mexicaanse stemgerechtigden heeft enige tijd onbeveiligd op internet te staan. De database was zonder inloggegevens voor iedereen toegankelijk.

Het probleem is ontdekt door beveiligingsonderzoeker Chris Vickery, die in een blogpost zijn bevindingen beschrijft. De database stond opgeslagen in de cloudopslagdienst van Amazon. Iedere vorm van beveiliging ontbrak hierbij; de gegevens konden worden ingezien zonder hiervoor te hoeven inloggen.

Persoonlijke gegevens

In de database zijn allerlei persoonlijke gegevens te vinden over Mexicaanse stemgerechtigden. Het gaat hierbij op namen, adressen en geboortedata, maar ook om nationale identificatienummers (zoals het Burger Service Nummer in Nederland).

Het is niet duidelijk hoe de database onbeveiligd in de cloud terecht is gekomen. Ook is onbekend of er sprake is van opzet. Het lek is door Vickery op 14 april ontdekt. De onderzoeker publiceert nu echter pas over het probleem, nadat Mexicaanse overheidsinstanties maatregelen hebben genomen. Het is niet duidelijk of anderen toegang hebben gehad tot de database.

Meer over
Lees ook

Waarom heb ik een Microsoft Office 365 Back-up nodig?

Mocht je het nog niet weten, Microsoft is niet verantwoordelijk voor het beschermen van de gegevens die jij binnen Microsoft Office 365 bewaart.

Acht stappen voor slim en veilig gebruik van de cloud

Acht stappen voor slim en veilig gebruik van de cloud

Bijna alle bedrijven gebruiken in minder of meerdere maten cloudoplossingen. Dat moet ook wel, want wil je concurrerend blijven in deze snel veranderende wereld, heb je twee dingen nodig: snelheid en flexibiliteit. En dat is precies wat cloudinfrastructuren en -diensten bieden.

Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Qualys maakt vandaag bekend dat het scannen van Infrastructure as Code (IaC) toevoegt aan zijn CloudView-applicatie. Met deze oplossing kunnen misconfiguraties al vroeg in de ontwikkelingscyclus ontdekt en verholpen worden. Dit voorkomt risico's in de productieomgeving.