Gevoelige documenten van Docs.com toegankelijk voor onbevoegden

pixabay-internet-1971623_960_720

Allerlei gevoelige documenten van Docs.com-gebruikers blijken openbaar toegankelijk te zijn en eenvoudig vindbaar via de zoekmachine van de website. Het gaat onder andere om documenten met paspoort- en creditcardgegevens, investeringsportfolio’s en scheidingsdocumenten. Microsoft heeft al laten weten maatregelen te zullen nemen om de documenten af te schermen.

Verschillende gebruikers maken op Twitter melding van persoonlijke documenten van andere gebruikers op Docs.com waar zij toegang toe hebben. Docs.com biedt de mogelijkheid documenten af te schermen voor andere gebruikers. Standaard wordt data echter openbaar toegankelijk gemaakt, iets waar veel gebruikers zich niet van bewust lijken te zijn. Deze werkwijze wijkt af van Word of Excel Online, waar opgeslagen documenten automatisch privé worden gemaakt en dus niet toegankelijk zijn voor derden.

Zoekmachine tijdelijk offline

Microsoft heeft in een reactie op de onrust de zoekmachine van Docs.com tijdelijk offline gehaald, zodat kwaadwillenden via deze weg geen documenten van Docs.com-gebruikers kunnen vinden. Inmiddels is deze zoekmachine weer beschikbaar. ZDNet merkt op dat de documenten ook zijn geïndexeerd door zoekmachines als Google en Microsoft’s Bing.

Een woordvoerder van Microsoft meldt tegenover ZDNet dat het bedrijf maatregelen neemt om gebruikers te helpen die per ongeluk documenten met gevoelige informatie hebben gepubliceerd. Het is niet duidelijk welke concrete maatregelen het bedrijf in gedachte heeft. Wel adviseert Microsoft gebruikers hun instellingen te controleren en indien nodig te updaten.

Lees ook
Axis presenteert trends in netwerkvideo voor 2014

Axis presenteert trends in netwerkvideo voor 2014

Technologische vooruitgang, economische veranderingen en een grotere behoefte aan veiligheid zijn de belangrijkste trends op het gebied van videobewakingstechniek. Er worden steeds meer netwerkcamera’s geïnstalleerd als onderdeel van kleine en middelgrote systemen en het aantal consumententoepassingen voor de beveiliging van het eigen huis neemt d1

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

Sommige scam-mails zijn bijna hilarisch amateuristisch. Maar andere pogingen zijn soms griezelig 'echt' en nauwelijks te onderscheiden van legitieme mails. Een mooi voorbeeld publiceert ESET op zijn website We Live Security: een mail van een Chinese firma die zich voordoet als een 'domain name registration supplier' die bedoeld is om te checken of1