Genetec deelt in kader van Dag van de Privacy best practices voor fysieke beveiliging

Genetec 390-200

 

In het kader van de internationale Data Privacy Day heeft Genetec Inc. ("Genetec"), een toonaangevende technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, best practices voor databescherming gedeeld om leidinggevenden op het gebied van fysieke beveiliging te helpen de privacy te beschermen, gegevens te beveiligen en vertrouwen te bieden zonder afbreuk te doen aan de beveiliging.

Dataprivacy is wereldwijd een topprioriteit geworden. Momenteel heeft 71% van de landen wereldwijd wetgeving inzake dataprivacy opgesteld, en bedrijven die geen passende maatregelen hebben genomen om data te beschermen worden geconfronteerd met tientallen miljoenen dollars aan boetes hiervoor. In de fysieke beveiligingsbranche is het verkrijgen van digitale informatie zoals bewakingsbeelden, foto's en kentekengegevens noodzakelijk om mensen en goederen te helpen beschermen en een waardevolle bron van bruikbare business intelligence te bieden. 

"Beveiliging en privacy sluiten elkaar niet uit", aldus Christian Morin, Chief Security Officer bij Genetec Inc. "Door best practices te hanteren en ervoor te zorgen dat privacy is ingebouwd in hun fysieke beveiligingsoplossingen, kunnen organisaties het hoogste beveiligingsniveau realiseren en tegelijkertijd de persoonlijke privacy respecteren en voldoen aan privacywetgeving."

Best practices die ervoor zorgen dat videobewaking, toegangscontrole en systemen voor automatische nummerplaatherkenning voldoen aan data privacy vereisten zijn onder meer:

  • Vergaar en bewaar alleen data die de organisatie echt nodig heeft. Beperk het risico van een datalek met eenvoudige maatregelen zoals het aanpassen van het beeldbereik van een camera, waardoor deze geen gebieden vastlegt die niet hoeven te worden bewaakt. Werk ook met protocollen voor het automatisch archiveren of verwijderen van fysieke beveiligingsdata op basis van relevantie. En bepaal zorgvuldig welke data in welke hoeveelheid gedeeld mag worden met andere organisaties en voor hoe lang.
  • Beperk toegang tot vertrouwelijke data. Beperk de toegang tot privacygevoelige data. Verleen alleen toegang tot data aan degenen die dit nodig hebben om hun werk te kunnen uitvoeren en controleer hun activiteiten om ervoor te zorgen dat identificeerbare informatie, zoals beelden en toegangsgebeurtenissen, alleen wordt gebruikt zoals bedoeld. Herzie de toegangsrechten regelmatig, zodat de rechten overeenkomen met de eisen van de gebruiker. Het gebruik van een identity provider, zoals Microsoft Active Directory, kan ook helpen menselijke fouten te voorkomen door het automatiseren van het toevoegen/verwijderen van beveiligde gebruikersaccounts, het toekennen van rechten of het verwijderen van gebruikers die de organisatie hebben verlaten.
  • Anonimiseer data automatisch. Nieuwe technologieën kunnen de toegang tot persoonlijke data automatisch beperken en beschermen. Overweeg de inzet van privacy-afscherming zoals Genetec KiwiVision™ Privacy Protector die beelden van mensen automatisch anonimiseert, zodat bewakingsbeelden bekeken kunnen worden met inachtneming van de privacy. Deze technologie biedt ook een extra beveiligingslaag die ervoor zorgt dat alleen bevoegde gebruikers de niet-gemaskeerde beelden kunnen "ontgrendelen" en bekijken, terwijl de audit trail gehandhaafd blijft.
  • Unificeer security oplossingen. Wanneer videobewaking, toegangscontrole, bewijsmateriaalbeheer en andere sensoren binnen één platform opereren, wordt het veel gemakkelijker om alle data te raadplegen, te managen en rapporten te maken voor verschillende systemen en sensoren vanuit één enkele interface. Een uniform systeem vereenvoudigt het proces om de gezondheidsstatus van systemen en apparatuur te monitoren en stroomlijnt software- en firmware-updates.
  • Werk met gecertificeerde partners. Werk met goed gecertificeerde systeemleveranciers (ISO 27001, 27017-normen, UL 2900-2-3 niveau 3 cyberbeveiligingscertificering en SOC2-naleving) en zorg ervoor dat zij al hun technologie ontwikkelen op basis van privacynormen. Een cyberbestendig fysiek beveiligingssysteem zal ertoe bijdragen dat de data die wordt verzameld door IoT-apparaten en sensoren in het fysieke beveiligingsnetwerk privé blijven.
Meer over
Lees ook
Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen om...

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overlappen.

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit waarom...