Gemalto beveiligt NFC-betalingen in Taiwan

mobiele-beveiliging

Gemalto gaat de mobiele NFC-diensten beveiligen van Chunghwa Telecom, de grootste telecomprovider van Taiwan met 10 miljoen klanten. De commerciële introductie van NFC in Taiwan wordt ondersteund door MasterCard en vier grote Taiwanese banken. Het systeem is gebaseerd op Gemalto's UpTeq Multi-tenant NFC SIM en geïntegreerde software voor het hosten van mobiele betalingen en Mifare OV-kaarttransacties op één enkele card.

Klanten van Chunghwa Telecom moeten via NFC kunnen gaan betalen voor allerlei goederen en diensten, waaronder het gebruik van de metrolijnen en bussen in Taipei. Gebruikers houden simpelweg hun smartphone met NFC-chip tegen een contactloos leesaparaat om de transactie te voltooien. Hierdoor wordt betaald met een creditcard, waarvan gebruikers er meerdere op hun telefoon kunnen downloaden. In totaal zijn 24.000 contactloze terminal beschikbaar in grote winkels, taxi’s restaurants, winkelcentra en bioscopen.

Het systeem wordt beveiligd met de NFC SIM-voorziening van Gemalto. "Wij leveren een toekomstbestendig NFC-platform dat Chunghwa Telecom in staat stelt om geleidelijk, door het aantrekken van nieuwe partners, extra NFC-diensten zoals toegangscontrole, loyaliteitcoupons en slimme affiches aan te bieden”, zegt Suzanne Tong-Li, president Greater China en Korea van Gemalto.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1