Gegevens van miljoenen klanten Dow Jones & Co uitgelekt door AWS-configuratiefout

pixabay-hacker-1944688_960_720

Persoonlijke informatie van miljoenen klanten van Dow Jones & Co, een Amerikaanse uitgeverij- en financiële informatieconcern, zijn uitgelekt. De data stond opgeslagen in een Amazon Web Service S3 bucket, die door een configuratiefout toegankelijk was voor miljoenen AWS-gebruikers.

Het datalek is ontdekt door Chris Vickery, een beveiligingsonderzoeker van het beveiligingsbedrijf Upguard. De data bleek te zijn opgeslagen in een AWS S3 bucket die zo was geconfigureerd dat iedere geauthentificeerde AWS-gebruiker via de bucket’s URL de data kon downloaden. Dit betekent dat iedereen met een gratis AWS-account toegang had tot de bucket en daarmee de gegevens van miljoenen klanten van Dow Jones & Co.

Namen, adresgegevens en e-mailadressen

Zowel namen, accountinformatie, adresgegevens, e-mailadressen als de laatste vier cijfers van de credit card van klanten van Dow Jones & Co waren toegankelijk voor onbevoegden. Daarnaast waren ook 1,6 miljoen gegevens van Dow Jones Risk and Compliance toegankelijk. Dit is een combinatie van databases die door financiële bedrijven worden gebruikt om compliance met anti-witwaswetgeving aan te tonen.

Dow Jones bevestigt dat de data van 2,2 miljoen gebruikers toegankelijk waren. Upguard zegt echter op basis van een ‘conservatieve schatting’ uit te gaan van 4 miljoen slachtoffers. Het beveiligingsbedrijf stelt dat de aanwezigheid van een groot aantal dubbele accounts dit verschil mogelijk kan verklaren. Ook geeft Dow Jones aan geen aanwijzingen te hebben dat kwaadwillenden de toegankelijk data daadwerkelijk hebben gedownload.

Eerdere datalekken door configuratiefouten

Het is niet de eerste keer dat een verkeerd geconfigureerde cloud omgeving leidt tot een datalek. In de afgelopen maanden werden ook Verizon, de WWE en Scottstrade met dergelijke datalekken geconfronteerd. Daarnaast lekte ook een database met gegevens van Amerikaanse stemgerechtigden uit.

Lees ook
Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1