Gegevens van duizenden Nederlanders en tienduizenden Belgen op straat

privacy

De hackersgroep Rex Mundi laat opnieuw van zich horen. De groep heeft de persoonlijke gegevens van duizenden klanten van verschillende bedrijven online gepubliceerd. Het gaat om klanten van voornamelijk Belgische bedrijven, maar ook klanten van het Nederlandse uitzendbureau Accord zijn getroffen.

Security.nl meldt op basis van een analyse van de uitgelekte data dat zeker duizend Nederlanders en tienduizenden Belgen getroffen zijn door het datalek. Allerlei persoonlijke gegevens van de slachtoffers zijn op internet verschenen. Denk hierbij aan namen, adressen, telefoonnummers en geboortedata, maar ook aan C.V.’s en sollicatiebrieven. Daarnaast zijn wachtwoorden van zowel gebruikersaccounts als systeembeheerders op internet uitgelekt.

Cyberaanvallen op allerlei bedrijven

De gegevens zijn de afgelopen jaren door Rex Mundi buitgemaakt tijdens cyberaanvallen op verschillende bedrijven. Het gaat hierbij om het Nederlandse uitzendbureau Accord, maar ook om de Belgische bedrijven Buy Way, Domino’s Pizza, EasyPay, medische controledienst Mensura, internetproviders Numericable en Alfahosting en uitzendbureaus Exaris, Tobasco, Z-Staffing en Xtra Interim. Daarnaast zijn gegevens online verschenen van klanten van de Italiaanse hostingprovider Websolutions en het Canadese recruteringsbureau Drake International.

Rex Mundi maakt de publicatie van de gegevens zelf bekend via haar Twitter-account. De gegevens zijn gepubliceerd op het Tor-netwerk, wat het lastig maakt de informatie van internet te verwijderen. Eerder gebruikte Rex Mundi diensten als Pastebin om gestolen informatie te publiceren.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Afgelopen jaar onderzocht Zivver hoe werknemers omgaan met de verschillende, vaak nieuwe, mogelijkheden om op afstand samen te werken en te communiceren. Het onderzoek ‘Freedom to Focus’ rapporteert dat meer dan 50% van de werknemers in de afgelopen twee jaar het aantal en het soort samenwerkingstools in hun bedrijf heeft zien toenemen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1