Gegevens van 55 miljoen Filipijnen uitgelekt

hacker4-gabor-kalman

De persoonlijke gegevens van ongeveer 55 miljoen Filipijnen zijn op straat belang door een datalek bij de Filipijnse kiescommissie Commission on Elections (COMELEC). Het gaat onder andere om paspoortgegevens en vingerafdrukken.

Eind maart bleek de website van COMELEC te zijn gehackt. De Filipijnse overheid meldde korte tijd later dat hierbij geen informatie is uitgelekt. Beveiligingsbedrijf Trend Micro meldt echter dat COMELEC korte tijd later doelwit is geworden van een tweede cyberaanval, waarbij wel gegevens zijn buitgemaakt.

Database op internet gepubliceerd

Deze aanvallers hebben de complete database van COMELEC op internet gepubliceerd. In de database zijn gegevens van alle geregistreerde kiezers in de Filipijnen te vinden. In totaal gaat het om ongeveer 55 miljoen Filipijnen, waaronder ook Filipijnen die in het buitenland wonen.

Trend Micro spreekt over het grootste datalek bij een overheid ooit. Voorheen was dit de hack bij het US Office of Personnel Management, zo’n 20 miljoen Amerikanen werden getroffen. Ook hierbij kwamen vingerafdrukken op straat kwamen te liggen.

Lees ook
Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Venafi maakt de resultaten bekend van een dark web-onderzoek naar ransomware die via kwaadaardige macro's wordt verspreid. Venafi en Forensic Pathways, een specialist in criminele inlichtingen, hebben tussen november 2021 en maart 2022 35 miljoen dark web-URL's geanalyseerd van marktplaatsen en forums, met behulp van de Forensic Pathways Dark Sear1

Cybercriminelen richten zich op Europese financiële en gedecentraliseerde financiële organisaties

Cybercriminelen richten zich op Europese financiële en gedecentraliseerde financiële organisaties

TA4563 is een groep die Proofpoint sinds eind 2021 tot op heden volgt. Van deze groep is waargenomen dat ze verschillende Europese financiële en investeringsplatforms hebben aangevallen met de malware die bekend staat als EvilNum, voornamelijk gericht op organisaties in de Decentralized Finance (DeFi)-sector. TA4563 heeft enige overlap met de acti1

Ransomwarebesmettingen eerste kwartaal al verdubbeld ten opzichte van 2021

Ransomwarebesmettingen eerste kwartaal al verdubbeld ten opzichte van 2021

Het totale aantal ransomwarebesmettingen was in het eerste kwartaal van dit jaar al verdubbeld ten opzichte van heel 2021. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report. De securityspecialist signaleert daarnaast een groei in Powerscript-aanvallen en kwaadaardige cryptomining.