Gegevens van 43 miljoen klanten van hostingbedrijf Weebly gestolen

hacker4-gabor-kalman

De gegevens van 43 miljoen klanten van het Amerikaanse hostingbedrijf Weebly zijn gestolen. Ook tenminste 46.000 gebruikers met een Nederlands e-mailadres zijn door de datadiefstal getroffen.

Dit meldt Weebly in een verklaring. Aanvallers zouden zowel e-mailadressen als gebruikersnamen, IP-adressen en met bcrypt gehashte wachtwoorden hebben gestolen van een groot aantal gebruikers. LeakedSource meldt dat het gaat om 43 miljoen klanten. Weebly benadrukt geen volledige creditcardgegevens op te slaan en stelt dan ook dat eventuele creditcardgegevens die zijn gestolen niet misbruikt kunnen worden .

Wachtwoorden gereset

Weebly benadrukt de security van haar klanten zeer serieus te nemen en proactief stappen te ondernemen. Zo wil het bedrijf de beveiliging van haar netwerk gaan verbeteren. Daarnaast zijn alle wachtwoorden van gebruikers gereset en is een overzicht met alle inlogpogingen beschikbaar gesteld aan klanten. In dit overzicht is ook het IP-adres en de locatie van een inlogpoging te zien.

Ook waarschuwt het hostingbedrijf voor e-mailberichten uit naam van Weebly over websites die offline zijn gehaald of accountinformatie die moet worden geüpdatet. Deze e-mails zijn niet door Weebly verstuurd, benadrukt het bedrijf. Ook wijst Weebly gebruikers nooit te zullen vragen op een link te klikken die niet naar Weebly.com verwijst.

Meer over
Lees ook
Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is de winnaar van de SURF Security en Privacy Award 2021. De universiteit krijgt de award voor de open wijze waarop zij hun kennis en ervaring hebben gedeeld over de ernstige ransomware-aanval die hen vlak voor kerst 2019 trof.