Gaten in Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari en Adobe Flash op 2de dag van Pwn2Own

hacker

Ook op de tweede dag van de Pwn2Own-hackwedstrijd zijn meerdere kwetsbaarheden aangetroffen. Zeven verschillende hackers en beveiligingsonderzoekers wisten kwetsbaarheden te vinden in vijf verschillende producten.

Sebastian Apelt en Andreas Schmidt troffen twee 'user-after-free' bugs en een kernel bug aan in Microsoft Internet Explorer. Liang Chen van Keen Team wist een kwetsbaarheid op te sporen in Apple Safari, waardoor de sandbox van deze webbrowser kon worden omzeild en de onderzoeker eigen code kon uitvoeren. George Hotz, een beveiligingsbezoeker die ook bekend staat onder zijn pseudoniem GeoHot, spoorde een kwetsbaarheid in Mozilla Firefox op. Zeguang Zhao van team509 en Liang Chen van Keen Team vonden gezamenlijk een kwetsbaarheid in Adobe Flash.

Chrome

Een anonieme deelnemers wist een lezen/schrijven-bug te vinden in Google Chrome waardoor kwaadwillenden de sandbox van de webbrowser konden omzeilen en code op de machine van een slachtoffer konden uitvoeren. Ook beveiligingsbedrijf VUPEN liet op de tweede dag van de wedstrijd opnieuw van zich horen. Het bedrijf spoorde een kwetsbaarheid in Google Chrome op.

In totaal werd op de tweede dag van de wedstrijd 450.000 dollar uitgekeerd aan beveiligingsonderzoekers. Het totaal aan uitgekeerde beloningen voor het opsporen van beveiligingsgaten komt hiermee uit op 850.000 dollar.

Eerste dag

Op de eerste dag van de Pwn2Own-wedstrijd werden al kwetsbaarheden gevonden in de beveiliging van Internet Explorer 11, Mozilla Firefox, Adobe Flash Player en Adobe Reader op Windows 8.1 en Apple Safari op Mac OS X Mavericks. Klik hier om meer te lezen over de eerste dag van Pwn2Own. Meer informatie over de aangetroffen kwetsbaarheden op de tweede dag is te vinden op Pwn2Own.com.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1