G Suite kan bedrijfsapps blokkeren op onveilige Android apparaten

Google voegt nieuwe functionaliteiten toe aan G Suite die beheerders helpen zakelijke data veilig te houden. Het gaat om een feature waarmee zakelijke apps kunnen worden geblokkeerd op onveilige Android apparaten en een feature waarmee kan worden voorkomen dat bedrijfsdata wordt gesynchroniseerd met gejailbreakte iOS apparaten.

In een blogpost kondigt Google aan een nieuwe feature aan Google Mobile Management te hebben toegevoegd. Deze nieuwe feature blokkeert de synchronisatie van bedrijfsdata naar gejailbreakte iOS apparaten. De feature kan worden ingeschakeld via het Admin console onder Device Management > Advanced Settings > Security. Standaard is de functie uitgeschakeld. Google wijst erop dat de feature alleen kan worden ingeschakeld indien zij Advanced Mobile Management for iOS hebben ingeschakeld.

De functionaliteit maakt gebruik van de Google Device Policy app, die op iOS apparaten van gebruikers moet worden geïnstalleerd. Deze app controleert of het apparaat is gejailbreakt en waarschuwt gebruikers indien hun apparaat deze test niet doorstaat.

Android

Op het Android platform kunnen beheerders een beveiligingsbeleid instellen en hier bijvoorbeeld in vastleggen dat gebruikers hun apparaat moeten voorzien van een sterke toegangscode of wachtwoord. Indien dit beleid wordt overtreden blokkeert de Google Device Policy app de toegang tot 'niet-kritieke apps'. Het gaat hierbij om apps die niet noodzakelijk zijn voor het functioneren van het mobiele apparaat. Google noemt Dialer als voorbeeld van een kritieke app en Gmail een voorbeeld van een niet-kritieke app.

google-device-policy-app

Google Device Policy app (bron: Google Play)

Gebruikers worden met behulp van een notificatie op de hoogte gesteld van het feit dat hun apparaat het beveiligingsbeleid van hun organisatie overtreedt. Ook krijgen zij te zien welke maatregelen zij moeten nemen om wel te voldoen aan dit beleid. Zodra deze maatregelen zijn genomen, worden de geblokkeerde apps automatisch weer toegankelijk.

Meer over
Lees ook
Bedrijven sluiten ondanks zorgen geen verzekering af tegen cybercrime

Bedrijven sluiten ondanks zorgen geen verzekering af tegen cybercrime

Bedrijven maken zich veel zorgen over cyberbeveiliging. Slechts één of de vijf organisaties beschermt zichzelf echter tegen cyberaanvallen door hiervoor een verzekering af te sluiten. Dit blijkt uit onderzoek van de bedrijfsverzekeraar Zurich in samenwerking met FERMA en PRIMA. 76 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan zich in de afgelope1

Europa moet de leiding nemen in de standaardisatie van cybersecurity

Europa moet de leiding nemen in de standaardisatie van cybersecurity

Europese Instituten zouden de leiding moeten nemen in het standaadiseren van cybersecurity. Dit stelt de Cyber Security Coordination Group (CSCG) in een whitepaper, die op verzoek van Eurocommissaris Neelie Kroes is opgesteld. De CSGS doet in de whitepaper negen aanbevelingen voor het standaardiseren van cybersecurity binnen Europa. "De CSCG moedi1

ETSI gaat standaarden ontwikkelen voor cybersecurity

ETSI gaat standaarden ontwikkelen voor cybersecurity

Het European Telecommunications Standards Institute (ETSI) richt een technische commissie op standaarden gaat ontwikkelen voor cybersecurity. De commissie moet met transparante en betrouwbare standaarden komen om de digital markt veiliger te maken. De technische commissie Cybersecurity gaat standaarden ontwikkelen voor: Cybersecurity De beveiligi1