G Data stelt Walter Schumann aan als directeur sales en marketing

walter-schumann-g-data

G Data Software maakt bekend Walter Schumann per 1 september te hebben aangesteld als zijn nieuwe directeur sales en marketing. Schumann gaat de focus van G Data scherper richten op internationaliseren. Daarnaast moet de nieuwe directeur sales en marketing het marktaandeel van het bedrijf in de zakelijke markt laten groeien.

“G DATA heeft al een stevige positie in de Duitstalige landen en biedt alle klanten betrouwbare beveiligingsoplossingen en een uitstekende klantenservice. Mijn taak is nu om G DATA dezelfde positie in andere markten te laten bereiken. Ik zie een enorm groeipotentieel voor G DATA in de zakelijke markt, met name in het MKB-segment. Mijn belangrijkste doelstelling voor de komende periode is G DATA tot de grootste Duitse aanbieder van IT security te maken“, legt Schumann uit.

Ervaring in IT security

De 56-jarige manager heeft eerder leidende rollen vervuld bij internationale spelers in de IT security industrie. Zo is Schumann senior vice president of sales geweest bij Astaro, general manager voor Centraal en Oost Europa bij content security provider Clearswift en managing director EMEA bij Zone Labs. Zijn meest recente rol was die van general manager en vice president van international sales bij Eleven.

Walter Schumann volgt Frank Heisler op. Heisler wordt de nieuwe CEO van G DATA Service, de dochteronderneming van G DATA die zich gaat richten op het ontwikkelen van zakelijke dienstverlening en Software as a Service.

Lees ook
Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. ir. Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security bij de faculteit Bètawetenschappen. De benoeming is ingegaan per 1 oktober 2023.

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.