G DATA sluit zich aan bij het Cybersecurity Tech Accord

G DATA is lid geworden van het Cybersecurity Tech Accord. Dit wereldwijde initiatief, van meer dan 60 internationale bedrijven, wil een veiligere online wereld promoten. Daarnaast wil de alliantie samenwerking bevorderen en heeft het als doel om de veiligheid, stabiliteit en veerkracht in cyberspace te verbeteren. De ondertekenaars zullen bovendien dreigingsinformatie delen om cybercriminaliteit terug te dringen.

Tech-Accord-615x379

De samenwerking heeft de volgende vier kernprincipes:

  1. Alle klanten en gebruikers te beschermen;
  2. Leden zullen zich, overal en waar dan ook, verzetten tegen cyberaanvallen op onschuldige burgers en ondernemingen;
  3. Gebruikers, klanten en ontwikkelaars helpen de bescherming van cybersecurity te verbeteren;
  4. Samenwerken met elkaar en met gelijkgestemden om cybersecurity te verbeteren.

“De strijd tegen cybercriminaliteit wordt steeds belangrijker in onze digitale wereld en is tegenwoordig een taak voor de gehele samenleving,” aldus Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA. Vanzelfsprekend ondersteunen wij dit initiatief omdat samenwerking noodzakelijk is om cybercriminelen voor te blijven.”

Mijn data blijven in Europa

In 2011 heeft G DATA een TeleTrust commitment getekend. Het resultaat is een ‘no backdoor’-garantie, waarmee G DATA garandeert dat eventuele lekken in zijn beveiligingsproducten niet beschikbaar worden gesteld aan veiligheidsdiensten. G DATA laat geen ‘achterdeurtjes’ (backdoors) open en biedt zo de meest betrouwbare bescherming tegen online dreigingen. Dit is belangrijk voor organisaties die privacy en de EU General Data Protection Regulation (GDPR) serieus nemen. Daarnaast belooft G DATA dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft. Bovendien wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt.