G DATA ontdekt Oekraïens cybercrimenetwerk   

Ukraine

G DATA kondigt vandaag aan dat het een Oekraïens cybercrimenetwerk heeft ontdekt. De onderzoekers van G DATA SecurityLab ontdekten het netwerk tijdens het analyseren van GandCrab Ransomware.

Hoewel de cybercriminelen gebruikmaakten van een serie valse IP-adressen communiceerde het installatieprogramma, waarmee de malware werd geïnstalleerd, constant met hetzelfde IP adres uit de Oekraïne. Hierdoor kon het cybercrimenetwerk worden geïdentificeerd. Bovendien werden er tal van andere illegale activiteiten gehost onder dit IP adres waaronder cryptojacking services, phishingsites en frauduleuze datingportals.

De analyse toont aan dat cybercriminelen zich niet alleen richten op een enkele aanval, maar een portfolio van verschillende aanvalstactieken samenstellen. Dankzij Next Generation technologieën kunnen gebruikers tegen dergelijke bedreigingen worden beschermd.

Meer informatie over het Oekraïense cybercrimenetwerk kunt u vinden op het G DATA blog: https://www.gdatasoftware.com/blog/2018/10/31187-ukranian-cybercrime-hotspot-ransomware