G DATA lanceert VPN-functie in Mobile Internet Security

G DATA maakt bekend een VPN-functie te integreren in zijn nieuwe Mobile Internet Security voor Android en iOS. Hiermee kunnen gebruikers via een virtueel privénetwerk (VPN) surfen op internet via openbare wifi-netwerken, zonder het risico te lopen dat hun wachtwoorden, bezorgadressen of accountgegevens gestolen kunnen worden.

G DATA Mobile Internet Security is een nieuwe beveiligingsoplossing voor iOS en Android die G DATA op het Mobile World Congress (MWC) heeft gelanceerd. De oplossing bevat een VPN-module, die als optie kan worden aangeschaft. De optie wordt als eerst uitgebracht voor het Android-platform. In een later stadium wordt deze ook beschikbaar voor iOS.

Internetverkeer versleutelen

De VPN-module versleutelt al het internetverkeer, ongeacht of gebruik wordt gemaakt van een openbaar of privénetwerk. Dit geldt voor wifi-netwerken, maar ook al de telefoonnetwerken, waaronder 3G en 4G. De VPN-client creëert een privétunnel voor het verkeer tussen de gebruiker en de pagina’s die hij bezoekt en services die hij gebruikt. Hierdoor is niet alleen de digitale privacy van de gebruiker gewaarborgd, ook is het toestel onzichtbaar in het netwerk voor gegevensdieven.

Doordat de VPN-functie geïntegreerd is in G DATA Mobile Internet Security, hoeven gebruikers geen apart programma te installeren om hun privacy online te beschermen. De VPN-module schakelt automatisch aan wanneer de gebruiker begint te surfen, e-mail begint te lezen of zijn app voor internetbankieren opent.

Prijs

Gebruikers die al gebruik maken van de mobiele beveiligingsoplossing van G DATA, kunnen de VPN-module aanschaffen voor €29,99 per jaar of voor €2,99 per maand.

Meer over
Lees ook
81% van de CIO's is geconfronteerd met wifi gerelateerde beveiligingsincidenten

81% van de CIO's is geconfronteerd met wifi gerelateerde beveiligingsincidenten

Ruim de helft (57%) van alle organisaties vermoedt dat hun mobiele medewerkers de afgelopen twaalf maanden zijn gehackt. Maar liefst 81% van alle respondenten vertelden dat ze wifi gerelateerde beveiligingsincidenten hebben ervaren, met cafés (62%), vliegvelden (60%) en hotels (52%) als meest genoemde locaties. Andere locaties zijn treinstations (30%),...

'Android smartphones krijgen nog steeds te weinig updates'

'Android smartphones krijgen nog steeds te weinig updates'

Android smartphones krijgen nog steeds te weinig software- en beveiligingsupdates. Slechts één op de tien Android smartphones is voorzien van de laatste versie van het mobiele besturingssysteem Android. Een op de vijf Android smartphones kreeg in de eerste twee maanden van 2018 een beveiligingsupdate. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond,...

Mobiel werken leidt tot grote securityrisico’s voor managers

Mobiel werken leidt tot grote securityrisico’s voor managers

C-level managers, waaronder CEO’s, lopen tijdens mobiel werken een groot risico te worden gehackt. Cafés en koffiehuizen zijn het meest risicovol, volgens 42% van de respondenten, gevolgd door luchthavens (30%), hotels (16%), conferentiecentra (7%) en vliegtuigen (4%). Dit blijkt uit het iPass Mobile Security Report 2017 van iPass. Dit rapport is gebaseerd...