G DATA introduceert optionele VPN in G DATA Mobile Internet Security voor iOS

Openbare wifi-verbindingen worden steeds populairder. Niet alleen cafés en vliegvelden, maar ook steeds meer andere openbare ruimtes zoals winkelcentra en hele binnensteden bieden bezoekers gratis wifi aan. Voordelen hiervan zijn dat gebruikers geen data uit hun abonnement hoeven te verbruiken en dat de verbinding meestal snel en stabiel is. Maar er zijn ook nadelen: het is voor criminelen heel eenvoudig om het verkeer dat over deze wifi-verbindingen gaat te onderscheppen en zo bijvoorbeeld inloggegevens te stelen. G DATA helpt gebruikers hun dataverkeer af te schermen met de optionele VPN-module van G DATA Mobile Internet Security, die nu ook beschikbaar is voor het iOS-platform.

“Voor gebruikers van openbare wifi-netwerken ligt altijd het gevaar op de loer dat gevoelige data, zoals wachtwoorden voor online shops en e-mailaccounts kunnen worden gestolen”, legt Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA uit. “Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat criminelen niet langer bij het internetverkeer kunnen. Zo wordt de privacy van de gebruiker optimaal beschermd.”

Hoe G DATA VPN werkt

De VPN-module van G DATA Mobile Internet Security versleutelt al het internetverkeer, ongeacht of dit verkeer over wifi of een ander soort netwerk gaat. Het virtuele private netwerk bouwt een soort tunnel waar het internetverkeer doorheen wordt geleid, zodat derden er niet langer bij kunnen. Persoonlijke gegevens worden zo afgeschermd en beschermd door veilige servers. Eerder was de VPN-module er al voor gebruikers van G DATA Mobile Internet Security voor Android. Vanaf nu kunnen ook gebruikers van G DATA Mobile Internet Security voor iOS de VPN-module als in-app aankoop activeren en gebruiken.

Belangrijkste functionaliteiten van de G DATA VPN-module:

  • Encryptie van alle inkomende en uitgaande gegevens
  • Geen datalimiet
  • Automatische of handmatige verbinding met VPN-servers in 32 verschillende landen, inclusief de VS, Zuid Afrika en Japan
  • Compressie van de http-verbinding voor een lager dataverbruik

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige gebruikers van G DATA Mobile Internet Security kunnen de VPN-module voor €2,99 per maand of voor €29,99 per jaar aanschaffen binnen de app. G DATA Mobile Internet Security is verkrijgbaar via de G DATA-webshop en via de officiële app stores van Android (Play Store) en Apple (App Store).

Lees ook
AXS Guard en ReaQta sluiten strategisch partnerschap

AXS Guard en ReaQta sluiten strategisch partnerschap

All-in-one cyberbeveiligingsplatform AXS Guard en toonaangevende leverancier van endpoint security solution provider ReaQta kondigen met trots een nieuw gezamenlijk partnerschap aan om organisaties in België beter te organisaties in België te beschermen te midden van het huidige complexe bedreigingslandschap.

Single Login voor Jamf Setup en Jamf Reset vereenvoudigt beheer van gedeelde iPhones en iPads

Single Login voor Jamf Setup en Jamf Reset vereenvoudigt beheer van gedeelde iPhones en iPads

Jamf, specialist op het gebied van Apple Enterprise Management, heeft een preview vrijgegeven van een nieuwe Single Login-workflow voor Jamf Setup en Jamf Reset. Hiermee kunnen devices die door meerdere gebruikers worden gedeeld, makkelijker uitgerold en beveiligd worden. Daarbij worden de identiteitsgegevens van een medewerker in de cloud gebruikt...

WatchGuard introduceert WatchGuard Endpoint Security

WatchGuard introduceert WatchGuard Endpoint Security

WatchGuard Technologies heeft diverse oplossingen voor endpointsecurity geïntegreerd in een nieuw product: WatchGuard Endpoint Security. Het gaat om de integratie van Panda Adaptive Defense 360, Adaptive Defense, Endpoint Protection Plus en Endpoint Protection. De endpointsecurity-producten zijn bovendien volledig geïntegreerd in WatchGuard Cloud.