FTC looft 25.000 dollar uit voor beter beveiliging van IoT

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) looft 25.000 dollar uit voor een methode of tool die helpt Internet of Things (IoT) apparaten goed te beveiligen tegen cyberdreigingen. Hiervoor is de IoT Home Inspector Challenge opgezet.

Een zeer zware DDoS-aanval op DNS-provider Dyn demonstreerde afgelopen jaar het gevaar van slecht beveiligde IoT-apparaten. Bij deze aanval werd gebruik gemaakt van de Mirai malware, waarvan de broncode in oktober 2016 werd gepubliceerd. Met behulp van deze malware zijn een groot aantal IoT-apparaten besmet en onderdeel gemaakt van een botnet. Dit botnet is vervolgens ingezet om Dyn en een aantal andere organisaties aan te vallen.

 

Kwetsbaarheden tegengaan

De aanval op Dyn en de hoeveelheid IoT-apparaten die onderdeel uitmaakte van het botnet dat hiervoor werd gebruikt laat zien hoe belangrijk het is IoT-apparaten goed te beveiligen. De FTC wil daarom de ontwikkeling van een tool stimuleren die in ieder geval kwetsbaarheden die ontstaan door verouderde software op IoT-apparaten van consumenten moet tegengaan.

De FTC stelt dat de IoT Home Inspector Challenge in de meest ideale situatie leidt tot een tool die consumenten kunnen toevoegen aan hun thuisnetwerk en automatisch updates zoekt en installeert op IoT-apparaten. Deelnemers aan de challenge zijn vrij zelf andere features aan de tool toe te voegen die helpen de veiligheid van IoT-apparatuur te vergroten. Denk hierbij aan features die gebruikers dwingen standaard wachtwoorden te wijzigen of misbruik van hardcoded wachtwoorden tegengaat.

Hardware, software of cloud gebaseerd

De wedstrijd stelt geen eisen aan het soort tool dat wordt ontwikkeld. Het kan hierbij gaan om hardware of software, maar ook om een cloud dienst. Meer informatie is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
Pilot Cellnex en Techtenna versnelt realisatie IoT netwerk Tilburg

Pilot Cellnex en Techtenna versnelt realisatie IoT netwerk Tilburg

Cellnex Nederland, de grootste onafhankelijke aanbieder van telecom opstelpunten in Nederland en Techtenna, aanbieder van draadloze netwerken voor het Internet of Things (IoT), zijn een pilot gestart in Tilburg op het gebied van zogenoemde Long Range Wide Area Networks (LoRaWAN). Dit type IoT netwerk is met name geschikt voor langeafstandscommunicatie...

Bitdefender brengt de belangrijkste wereldwijde cyberdreigingen van 2020 in kaart

Bitdefender brengt de belangrijkste wereldwijde cyberdreigingen van 2020 in kaart

Cybersecurityprovider Bitdefender onderzoekt doorlopend de actuele cyberdreigingen en identificeert daarbij (nieuwe) trends en aanvalspatronen. Het nieuwe Consumer Threat Landscape Report bevat onderzoeksdata van verschillende landen voor heel 2020 en kijkt daarbij eveneens naar de verschillen ten opzichte van 2019.

Paessler speelt met PRTG  in op vastleggen sensordata

Paessler speelt met PRTG in op vastleggen sensordata

Of het nu gaat om IIoT, Industry 4.0, onderhoud op afstand of retrofitting: productie (OT) en IT gaan steeds meer samen. IT/OT-convergentie is de basisvoorwaarde voor succesvolle en vooral ook veilige digitalisering in productieomgevingen. Paessler, een specialist op het gebied van monitoring, speelt hierop in met onlangs aangekondigde innovaties voor...