Fortinet voegt nieuwe Secure SD-WAN-mogelijkheden toe

pixabay hek

Fortinet heeft nieuwe Secure SD-WAN-mogelijkheden toegevoegd aan FortiOS 6.4, zoals verbeterde analysemogelijkheden, een nieuwe SD-WAN-orchestrator en meer segmentatieopties.

  • Een veilige SD-WAN-orchestrator: helpt organisaties met problemen rond het handmatig beheer van legacy routers. Hiervoor heeft Fortinet een intuïtieve Secure SD-WAN-orchestrator toegevoegd aan het Fortinet Fabric Management Center. Gebruikers kunnen dankzij centrale beheermogelijkheden implementaties aanzienlijk vereenvoudigen en via intuïtieve workflows een beroep doen op automatisering om tijd te besparen en zakelijke regels toe te passen.
  • Verbeterde analysemogelijkheden: biedt inzicht in de netwerk- en applicatieprestaties op basis van zowel realtime als historische data. Fortinet Secure SD-WAN verbeterde mogelijkheden voor gegevensanalyse en compliance en nieuwe SD-WAN-rapporten via het Fabric Management Center. Een centrale console en rijke functionaliteit voor SD-WAN-analyse helpen organisaties met het optimaliseren van hun zakelijke en beveiligingsregels, zodat ze alle gebruikers een verbeterde quality of experience kunnen bieden.
  • Dynamische segmentatie: Veel bedrijven hebben er moeite mee om flexibele gebruiksopties naar grootschalige, heterogene filiaalinfrastructuren te brengen. Ze lopen onder meer tegen problemen aan tijdens het inrichten van segmenten die nodig zijn voor het configureren van unieke zakelijke en beveiligingsregels voor elk netwerk of elke gebruiker. Het innovatieve Fortinet Secure SD-WAN in FortiOS 6.4 zorgt ervoor dat deze segmenten naadloos naar het hele netwerk worden gecommuniceerd/doorverzonden en dat de unieke beleidsregels integraal worden toegepast.

Schaalbare en flexibele SD-WAN-oplossing

Fortinet biedt Secure SD-WAN aan als ingebouwde functie van zijn next-generation firewall FortiGate, die van kracht wordt voorzien door de eerste SD-WAN-ASIC binnen de branche. Dit draagt bij aan een verbeterde gebruikservaring voor applicaties, krachtiger netwerkprestaties en grotere kostenefficiëntie. Het brede scala aan FortiGate-appliances met ingebouwde SD-WAN stelt bedrijven in staat om met een minimaal aantal IT-medewerkers en infrastructuurbronnen wijzigingen aan te brengen binnen hun netwerk. Daarmee kunnen ze de bedrijfscontinuïteit waarborgen in een tijd waarin het aantal mobiele werknemers en telewerkers groeit.

Het aanbod van Secure SD-WAN-oplossingen van Fortinet beperkt zich niet tot zakelijke toepassingen. Het omvat een breed scala aan appliances voor alles van grote datacenters en gedistribueerde cloud-omgevingen tot filialen, externe bedrijfslocaties en thuiskantoren. Deze schaalbaarheid is wat Fortinet Secure SD-WAN van de concurrentie onderscheidt.

  • Thuiskantoren: De FortiGate 40F wordt aangeboden als desktop-appliance met ingebouwde 4G-connectiviteit. De oplossing biedt ondersteuning voor thuiswerkers die super users zijn van bedrijfskritische applicaties die zonder hapering moeten werken, zoals oplossingen voor videodemonstraties aan klanten. De desktop-appliance van Fortinet heeft een bijzonder kleine omvang, zodat telewerkers de oplossing in hun thuiskantoor kunnen installeren. Het geïntegreerde platform voorziet vervolgens in alle behoeften op het gebied van routering, beveiliging en draadloze connectiviteit.
  • Filialen: Fortinet Secure SD-WAN is misschien nog wel het meest bekend vanwege zijn ondersteuning voor complexe filiaalomgevingen met geavanceerde routering en mogelijkheden voor het maken van verbindingen met de cloud. Dit heeft duizenden klanten van Fortinet geholpen aan een reductie van het aantal losstaande producten zoals legacy routers en een verbeterde gebruikservaring voor bedrijfsapplicaties.
  • Gedistribueerde cloud-omgevingen: voor organisaties met applicaties in gedistribueerde clouds biedt Fortinet Secure SD-WAN de meest uitgebreide technologische bouwstenen voor het onderling verbinden van clouds. Dit draagt bij aan een sterk verbeterde gebruikservaring. Fortinet Secure SD-WAN kan worden afgenomen bij elke cloud provider en biedt met 20 Gbps de hoogste doorvoercapaciteit voor IPsec-verkeer tussen onderling verbonden clouds. Met ingebouwde mogelijkheden voor het aansturen van applicaties, een framework voor de integratie van cloud-omgevingen en een volledig programmeerbare API stelt Fortinet Secure SD-WAN organisaties in staat om honderden cloud-omgevingen met elkaar te verbinden.
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium, marktleider voor Converged Endpoint Management (XEM), kondigde op de jaarlijkse Converge conferentie de roadmap aan voor een Autonomous Endpoint Management (AEM) platform.

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.