Fortinet verenigt SD-WAN functies met Next Generation Firewall

Fortinet gaat zijn SD-WAN-functionaliteit hecht integreren met de FortiGate Next-Generation Firewall. Het resultaat is een oplossing die de schaalbaarheid, gebruikseenvoud en kostenefficiëntie van SD-WAN combineert met brancheleidende beveiliging. Fortinet wint hierdoor terrein in de markt voor SD-WAN door het aanbieden van een uitgebreide en geïntegreerde SD-WAN-oplossing voor filialen die SD-WAN-mogelijkheden met beveiligingsfunctionaliteit combineert.

fortinet De groeiende aantrekkingskracht van SD-WAN-technologie heeft de aandacht van de IT-wereld getrokken. Veel organisaties beginnen oog te krijgen voor de voordelen hiervan, zoals een efficiënt gebruik van de cloud, uitgebreid overzicht op alle applicaties en lagere operationele kosten. Zonder een passende oplossing gaan de snelheid en flexibiliteit van SD-WAN echter ten koste van de beveiliging. Als antwoord op dit breed gedragen probleem komt Fortinet met de eerste NGFW-gerichte aanpak van SD-WAN binnen de branche.

Honderden klanten in alle delen van de wereld maken reeds gebruik van de veilige SD-WAN-oplossing van Fortinet. Binnen deze groep heeft Fortinet drie belangrijke toepassingsscenario’s voor filialen geïdentificeerd. Op basis van feedback van klanten heeft Fortinet een deze belangrijke problemen direct verholpen met de laatste updates van zijn besturingssysteem FortiOS.

1: digitale transformatie binnen filialen

Als gevolg van digitale transformatie krijgen ondernemingen met filialen te maken met unieke beveiligingsproblemen. Dit komt omdat zij hun netwerk rechtstreeks met het internet verbinden om gebruik te kunnen maken van de cloud. In deze omgeving wordt de beveiliging steeds belangrijker en complexer. Als antwoord op deze ontwikkeling combineert Fortinet beveiligingsmogelijkheden en SD-WAN-functionaliteit binnen een centraal beheerde oplossing voor het beveiligen van SaaS-applicaties en de toegang tot verschillende cloud-omgevingen vanuit filialen. IT-afdelingen kunnen WAN-bronnen direct aan bedrijfsonderdelen toewijzen om te zorgen voor een efficiënter netwerk met een sneller reactievermogen. Hiermee groeit echter de noodzaak om inzicht te verwerven in de invloed van applicaties op het netwerk. Recente updates van FortiOS bieden IT-professionals de mogelijkheid om een keuze te maken uit meer dan 3.000 applicaties en eenvoudig te zien welke van deze applicaties worden ondersteund. Verder kunnen ze applicaties op prioriteit indelen op basis van hun belang voor de bedrijfsvoering en applicaties diepgaand analyseren om uiteenlopende beleidsregels in te stellen voor deelapplicaties. Dit fijnmazige inzicht helpt bedrijven om netwerkbronnen effectiever toe te kennen om de productiviteit te verbeteren en kostenbesparingen te realiseren.

2: Lagere WAN-kosten met behoud van krachtige applicatieprestaties

Nu de vraag naar bandbreedte groeit en de operationele kosten stijgen, ruilen veel bedrijven MPLS in voor SD-WAN. In hun pogingen om de kosten van WAN-connectiviteit terug te dringen lopen ze vaak tegen problemen met de applicatieprestaties aan. Als antwoord hierop zorgt ‘automated multi-path intelligence’, een belangrijke SD-WAN-functie van FortiOS, voor aanzienlijke tijdsbesparing door het selecteren van de meest efficiënte route voor SaaS-, Voice over IP (VoIP)- en ander bedrijfskritisch verkeer aan de hand van gedetailleerde informatie die over WAN-trajecten is verzameld, zoals latency, jitter en pakketverlies.

3: Consolidatie van netwerk- en beveiligingstechnologie

Zonder geïntegreerde oplossing zijn IT-afdelingen gedwongen om functies voor SD-WAN-optimalisatie en beveiliging via verschillende interfaces te beheren. Deze scheiding van het netwerk- en beveiligingsbeheer levert niet alleen veel werk op, maar maakt het ook moeilijk om traditionele aspecten van de netwerkprestaties en -functionaliteit te koppelen aan cruciale beveiligingsmechanismen en gegevensinspectie. Als oplossing voor dit probleem heeft Fortinet de bewaking van SD-WAN-omgevingen vereenvoudigd met een centrale console en tools voor het beheer, de configuratie en de bewaking van zowel het SD-WAN als de beveiliging. Als leider in de markt voor zakelijke firewalls en unified threat management (UTM) kent Fortinet een sterke track record in het identificeren van de beveiligings- en netwerkbehoeften van zijn klanten. Fortinet verkeert daarmee in een unieke positie om een uitgebreide en veilige SD-WAN-oplossing af te leveren die verschillende losstaande oplossingen voor filialen op het gebied van routering, WAN-optimalisatie, SD-WAN en netwerkbeveiliging binnen één appliance verenigt.

Fortinet hanteert een klant- en partnergerichte benadering bij het verbeteren van zijn SD-WAN-functionaliteit. Het biedt klanten de mogelijkheid om snel cloud-applicaties in gebruik te nemen zonder concessies aan de beveiliging te doen. Met recente updates van FortiOS die SD-WAN-functionaliteit aan de Fortinet Security Fabric en FortiGate Next-Generation Firewall toevoegen reikt Fortinet klanten de juiste tools voor digitale transformatie aan, zonder de beveiligingsrisico’s die inherent zijn aan andere oplossingen waarbij de beveiliging een sluitpost is.