Fortinet scheidt apparaten van de toegangslaag van netwerken

Fortinet lanceert Secure Access Architecture. Dit nieuwe platform maakt het mogelijk apparaten te scheiden van de toegangslaag van draadloze en vaste netwerken. De Secure Access Architecture levert een platform met geïntegreerde oplossingen voor internetbeveiliging gericht op de client tot de cloud, en alles daar tussenin.

Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Gartner voorspelt dat er in 2020 ruim 33 miljard eindpunten zijn verbonden met internet. Het overgrote deel daarvan bestaat uit nieuwe apparaten die behoren tot het Internet of Things (IoT). Deze wildgroei aan apparaten en applicaties stelt organisaties voor een uitdaging, aangezien zij hun volledige netwerk moeten beschermen en moeten waken voor geavanceerde internetdreigingen. Uit onderzoek van Fortinet blijkt dat er een gevaarlijke kloof bestaat tussen de groeiende toegangslaag en adequate internetbeveiliging. Fortinet noemt de toegangslaag de eerste verdedigingslinie voor de netwerkinfrastructuur van een organisatie.

Geïntegreerde bescherming

De Secure Access Architecture van Fortinet levert geïntegreerde bescherming tegen gegevensverlies en –diefstal en internetdreigingen op het niveau van de toegangslaag. Daarnaast voegt de oplossing taken voor de uitvoering en het beheer van het netwerk samen om de beheerslast voor IT te verlagen. Beheerders krijgen toegang tot analyses en rapportages om hen beter te wapenen tegen dreigingen. Daarnaast krijgen zij toegang tot een reeks oplossingen voor toegangsbeheer:

  • Infrastructuur: Oplossingen voor toegang voor bijzonder mobiele omgevingen, zoals appliances en diensten van Fortinet voor beveiliging en netwerken.
  • Geïntegreerd: Met het samenbrengen van oplossingen voor alles-in-één beveiliging en toegang richt Fortinet zich op organisaties die behoefte hebben aan een hoge schaalbaarheid in combinatie met eenvoud in het bestuur door geïntegreerd beheer voor zowel beveiliging als toegang vanuit één console.
  • Cloud: Draadloze toegangspunten zonder controllers en beheerd vanuit de cloud zijn voorzien van geïntegreerde Next-Generation Firewall (NGFW)-functies, en maken het mogelijk beveiliging en toegang te beheren in de cloud.

Internal Segmentation-strategie

De Secure Access Architecture is een kerncomponent van de Internal Segmentation-strategie van Fortinet, waarmee het bedrijf de toegangslaag wil isoleren van de bedrijfskritische infrastructuur en gevoelige bedrijfsgegevens. Een nieuwe generatie firewalls is het fundament onder Internal Segmentation van Fortinet.

De Secure Access Architecture bevat daarnaast een brede reeks oplossingen binnen het end-to-end platform voor internetbeveiliging van Fortinet. Het gaat hierbij onder meer om het beheer van eindpunten, draadloze toegangspunten, switches, beheer van het draadloos LAN, applicatiebeheer en verenigd beheer.

Meer over
Lees ook
Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Gisteren werd het officieel: in de toekomst hebben particulieren en bedrijven in Nederland het wettelijke recht om zelf te bepalen welke apparatuur zij gebruiken voor hun internettoegang. Aan de publicatie van de nieuwe beleidsregel "Handhaving Besluit Eindapparaten" ging jarenlang getouwtrek vooraf over het zogenaamde netwerkaansluitpunt.

LANCOM Systems zorgt met gratis update voor aanzienlijke prestatieverbeteringen bij Enterprise VPN en SD-WAN

LANCOM Systems zorgt met gratis update voor aanzienlijke prestatieverbeteringen bij Enterprise VPN en SD-WAN

Met de nieuwste firmware-update biedt LANCOM Systems een prestatie-upgrade voor grote SD-WAN's en VPN-netwerken op de locaties. De doorvoersnelheid van de centrale gateway LANCOM ISG-8000 neemt dankzij de update toe tot maximaal 10 Gbps. Tegelijkertijd wordt de tijd om over te schakelen van de ene IPSec VPN-verbinding naar de andere teruggebracht1

LANCOM Systems en macmon secure werken samen bij Network Access Control (NAC)

LANCOM Systems en macmon secure werken samen bij Network Access Control (NAC)

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems en macmon secure GmbH uit Berlijn sluiten een technologisch partnerschap. macmon biedt uitgebreide oplossingen voor network access control (NAC) waarmee netwerken effectief worden beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.