Fortinet scheidt apparaten van de toegangslaag van netwerken

Fortinet lanceert Secure Access Architecture. Dit nieuwe platform maakt het mogelijk apparaten te scheiden van de toegangslaag van draadloze en vaste netwerken. De Secure Access Architecture levert een platform met geïntegreerde oplossingen voor internetbeveiliging gericht op de client tot de cloud, en alles daar tussenin.

Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Gartner voorspelt dat er in 2020 ruim 33 miljard eindpunten zijn verbonden met internet. Het overgrote deel daarvan bestaat uit nieuwe apparaten die behoren tot het Internet of Things (IoT). Deze wildgroei aan apparaten en applicaties stelt organisaties voor een uitdaging, aangezien zij hun volledige netwerk moeten beschermen en moeten waken voor geavanceerde internetdreigingen. Uit onderzoek van Fortinet blijkt dat er een gevaarlijke kloof bestaat tussen de groeiende toegangslaag en adequate internetbeveiliging. Fortinet noemt de toegangslaag de eerste verdedigingslinie voor de netwerkinfrastructuur van een organisatie.

Geïntegreerde bescherming

De Secure Access Architecture van Fortinet levert geïntegreerde bescherming tegen gegevensverlies en –diefstal en internetdreigingen op het niveau van de toegangslaag. Daarnaast voegt de oplossing taken voor de uitvoering en het beheer van het netwerk samen om de beheerslast voor IT te verlagen. Beheerders krijgen toegang tot analyses en rapportages om hen beter te wapenen tegen dreigingen. Daarnaast krijgen zij toegang tot een reeks oplossingen voor toegangsbeheer:

  • Infrastructuur: Oplossingen voor toegang voor bijzonder mobiele omgevingen, zoals appliances en diensten van Fortinet voor beveiliging en netwerken.
  • Geïntegreerd: Met het samenbrengen van oplossingen voor alles-in-één beveiliging en toegang richt Fortinet zich op organisaties die behoefte hebben aan een hoge schaalbaarheid in combinatie met eenvoud in het bestuur door geïntegreerd beheer voor zowel beveiliging als toegang vanuit één console.
  • Cloud: Draadloze toegangspunten zonder controllers en beheerd vanuit de cloud zijn voorzien van geïntegreerde Next-Generation Firewall (NGFW)-functies, en maken het mogelijk beveiliging en toegang te beheren in de cloud.

Internal Segmentation-strategie

De Secure Access Architecture is een kerncomponent van de Internal Segmentation-strategie van Fortinet, waarmee het bedrijf de toegangslaag wil isoleren van de bedrijfskritische infrastructuur en gevoelige bedrijfsgegevens. Een nieuwe generatie firewalls is het fundament onder Internal Segmentation van Fortinet.

De Secure Access Architecture bevat daarnaast een brede reeks oplossingen binnen het end-to-end platform voor internetbeveiliging van Fortinet. Het gaat hierbij onder meer om het beheer van eindpunten, draadloze toegangspunten, switches, beheer van het draadloos LAN, applicatiebeheer en verenigd beheer.

Meer over
Lees ook
Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

Als de EMEA Certified Training Partner van de Wireshark University USA, zal SCOS deelnemen aan de CyberSec beurs op 19 en 20 april in Brussel, stand: 07.A033.

Driessen Groep kiest voor Fortinet en krijgt een veilig, eenvoudig te beheren netwerk

Driessen Groep kiest voor Fortinet en krijgt een veilig, eenvoudig te beheren netwerk

Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat HR-dienstverlener Driessen Groep heeft gekozen voor de netwerk- en beveiligingsoplossingen Fortinet. Deze ondersteunen de organisatie bij het voldoen aan de AVG, zorgen voor veilige toegang tot de cloud en voor een eenv1

LANCOM breidt firewall-portfolio uit met UF-60 LTE

LANCOM breidt firewall-portfolio uit met UF-60 LTE

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, maakt zijn aanbod van desktop-firewalls compleet. Het bijzondere kenmerk van de LANCOM R&S UF-60 LTE is de geïntegreerde LTE Advanced-modem. Hierdoor kan de UF-60 LTE zowel worden gebruikt als back-up voor bekabelde toegang of als hoogwaardige primaire toegang met WAN-uplink via LTE.