Fortinet lanceert nieuwe Security Awareness Training

Fortinet-400300

Fortinet lanceert zijn Security Awareness Training. Deze dienst is bestemd voor bedrijven die hun beveiliging willen opvoeren door het vergroten van de beveiligingskennis en -vaardigheden van hun personeel. Volgens een enquête door Fortinet kreeg 73 procent van alle organisaties minimaal één keer met een beveiligingsincident te maken dat deels te wijten was aan een tekort aan vaardigheden op het gebied van cybersecurity. De Security Awareness Training is geschikt voor elk bedrijf actuele dat cyberbedreigingen wil tegengaan door zijn personeel bewust te maken van cyberbedreigingen en omvat:

 

  • Overeenstemming met de richtlijnen NIST 800-50 en NIST 800-16: De Security Awareness Training-dienst is ontwikkeld in aansluiting op de richtlijnen NIST 800-50 en NIST 800-16 van het National Institute of Standards and Technology (NIST). De dienst voorziet in boeiende en relevante training en voorlichting op het gebied van onder meer informatiebeveiliging, privacy, fysieke beveiliging, wachtwoordbeveiliging en internetbeveiliging.
  • Training op basis van actuele bedreigingsinformatie: De Security Awareness Training-dienst maakt gebruik van bedreigingsinformatie die FortiGuard Labs heeft verzameld via zijn wereldwijde sensornetwerk. Door cursisten inzicht te bieden in actuele cyberbedreigingen voorkomt de dienst dat zij daar slachtoffer van worden.
  • Bekroonde trainingen van het Fortinet Training Institute: De nieuwe dienst is ontwikkeld door het Fortinet Training Institute, dat diverse trainings- en certificeringsprogramma’s op het gebied van cybersecurity verzorgt. Het Fortinet Training Institute is met diverse brancheprijzen bekroond vanwege zijn hoogwaardige trainingsmateriaal en -programma’s. De nieuwe dienst borduurt voort op dit bekroonde aanbod en maakt werknemers van organisaties alert op de steeds geraffineerdere cyberaanvallen. Zij leren hoe zij cyberaanvallen kunnen herkennen om te voorkomen dat zij daar slachtoffer van worden.

Cybercriminelen richten hun pijlen steeds vaker op werknemers

Werknemers kunnen een krachtige verdedigingslinie voor hun organisatie vormen. Maar als zij geen weet hebben van de actuele aanvalsmethoden die cybercriminelen hanteren maakt dat hun organisatie vatbaar voor beveiligingsincidenten. Een robuuste beveiligingsarchitectuur vertegenwoordigt slechts één deel van een effectieve security-strategie. Werknemers moeten zich ook bewust zijn van cyberrisico’s om waardevolle digitale bedrijfsmiddelen met succes te kunnen beschermen. Dat is geen overbodige luxe, want FortiGuard Labs signaleerde in 2021 een 10,7 keer hoger aantal ransomware-aanvallen. Verder blijkt uit een wereldwijde ransomware-enquête door Fortinet dat 67% van alle organisaties door een ransomware-aanval was getroffen. En volgens het 2021 Gartner Market Report, “zijn mensen rechtstreeks van invloed op de beveiligingsprestaties, meer nog dan technologie, beleidsregels of processen. De afgelopen 12 maanden speelde de menselijke factor een rol bij 85% van alle beveiligingsincidenten. In 36% van alle gevallen vertegenwoordigde phishing de primaire aanvalsmethode.[1] 

Aangezien cyberbedreigingen steeds slimmer in elkaar steken is het van cruciaal belang dat werknemers een gedegen kennis hebben van best practices op het gebied van cybersecurity. En omdat de aanvalsmethoden van cybercriminelen voortdurend veranderen moet security awareness-training aansluiten op de laatste ontwikkelingen binnen het bedreigingslandschap.

Security-vaardigheden opdoen met de Security Awareness Training-dienst

Fortinet heeft zijn nieuwe dienst ontwikkeld in reactie op de groeiende zorgen van besluitvormers op het gebied van security, IT en compliance ten aanzien van cyberbedreigingen en de beveiligingshygiëne van het personeel. De Fortinet Security Awareness Training-dienst verkleint de kans op beveiligingsincidenten door te voorkomen dat werknemers op een kwaadaardige links in een phishing-mails klikken of slachtoffer worden van social engineering-trucs. De dienst helpt compliance-gevoelige organisaties daarnaast om te voldoen aan de trainingseisen van de wetgeving en/of brancherichtlijnen.

De Security Awareness Training-dienst bouwt voort op het bestaande aanbod van trainingen van Fortinet. Deze zeer betaalbare dienst maakt het eenvoudig voor organisaties om een security awareness-campagne te lanceren en beheren voor al hun werknemers en eindgebruikers.

 

Aanvullende informatie

 

[1] “Gartner®, “Market Guide for Security Awareness Computer-Based Training, Richard Addiscott”, door Claude Mandy en William Candrick, 26 juli 2021.

Lees ook
Drie veelgemaakte fouten bij trainingen voor cybersecurity-bewustzijn

Drie veelgemaakte fouten bij trainingen voor cybersecurity-bewustzijn

Ondanks de enorme budgetten en middelen die in cybersecurity worden geïnvesteerd, zijn datalekken nog altijd actueel en hebben ze een steeds grotere impact. Bij het analyseren van deze aanvallen is er één overeenkomst: de technologie wordt ondermijnd door menselijk gedrag. Het kan gaan om werknemers die inloggegevens uitwisselen, ongeautoriseerde verzoeken...

Attic van Zolder.io voor CSPs per direct leverbaar

Attic van Zolder.io voor CSPs per direct leverbaar

Microsoft Cloud Solutions Providers (CSPs) kunnen per direct gebruik maken van Attic, de slimme app van Zolder.io. Attic is volledig Nederlandstalig en maakt het veilig houden van Office 365 en Azure Active Directory omgevingen een stuk eenvoudiger.

Cert-manager gepromoveerd tot CNCF-incubatieproject

Cert-manager gepromoveerd tot CNCF-incubatieproject

Venafi maakt bekend dat het open source project cert-manager gepromoveerd is naar het incubatieprogramma van de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Deze ontwikkeling gaat helpen de community van cert-manager te vergroten, het aantal nieuwe toepassingen uit te breiden, de uitbreidbaarheid te verbeteren en zowel de ontwikkelaars- als gebruikerservaring...