Fortinet lanceert Network Security Academy

Fortinet, leverancier van beveiligingsoplossingen, opent de deuren van de Fortinet Network Security Academy (FNSA). De FNSA is opgezet voor het ontwikkelen en onderwijzen van actiegerichte experts in cybersecurity, zodat deze de nieuwe en geavanceerde toekomstige dreigingen kunnen beheersen.

Meerdere onderzoeken tonen aan dat er een tekort is aan mankracht voor cybersecurity en dat er een enorme vraag is naar aanvullende experts. Dit wordt onderschreven door de huidige vacatures en de duizenden openstaande functies overal ter wereld. De FNSA is ontwikkeld om het internationale tekort aan cybersecurity experts aan te pakken en om een personeelsbestand te creëren dat vaardig is in alle aspecten van netwerkbeveiliging.

Programma

Het programma van de academie omvat cybersecurity ‘van de code tot de client tot de cloud’. De training en certificering die voorheen alleen geboden werd aan klanten en partners van Fortinet, is via de academy ook beschikbaar voor onderwijsinstellingen, organisaties zonder winstoogmerk en veteranenprogramma’s. Deze organisaties kunnen de opleiding gratis volgen. Professoren krijgen de vaardigheden die nodig zijn om het programma te onderwijzen aan studenten, zodat zij leren hoe zij wereldwijde organisaties kunnen beschermen tegen cyberdreigingen.

De academie is opgericht om studenten wereldwijd de kans te geven de erkende trainingen en certificeringen van Fortinet te volgen. Studenten worden op internationale FNSA-locaties voorbereid op een carrière in netwerkbeveiliging. Ze volgen daar theoretische hoorcolleges en praktische laboratoria om een Fortinet-certificering te behalen. Zeven organisaties uit de Verenigde Staten (VS), Canada en EMEA hebben zich inmiddels aangesloten bij de academie en naar verwachtingen zullen 20 wereldwijde FNSA-locaties binnen het volgende kwartaal de deuren openen.

Security dreigingen nemen toe

Ken Xie, oprichter, bestuursvoorzitter en chief executive officer van Fortinet: “Het is geen geheim dat security bedreigingen toenemen en ingrijpende gevolgen hebben voor organisaties in alle marktsegmenten, van elke omvang en waar ook ter wereld. De huidige schattingen zijn dat er wereldwijd wel 1 miljoen vacatures zijn voor experts in cybersecurity en dit aantal groeit tot 6 miljoen in 2019. Daarom werken samen met organisaties overal ter wereld, op een innovatieve manier, om zo te voldoen aan de benodigde aanwas van cybersecurity experts voor het beheersen en afweren van steeds geavanceerdere cyberaanvallen.”

In de VS zijn een aantal FNSA-locaties al van start gegaan. Het gaat hierbij om:

  • Cape Coral Technical College in Florida,
  • Per Scholas, een nationale stichting die training in IT-vaardigheden biedt op locaties in Atlanta, New York, Columbus, Cincinnati, Dallas en Washington D.C.,
  • en The Institute for Veterans and Military Families op de Syracuse Universiteit in New York.

Buiten de VS zijn er FNSA-locaties in Canada, op Dalhousie Universiteit in Nova Scotia en Willis College in Ottawa, en in Oostenrijk op HTL Rennweg. Naar verwachting zullen twintig andere organisaties binnen het komende kwartaal FNSA-locaties openen.

Inhoud van de trainingen en examinering

Fortinet sponsort de inhoud van de trainingen en de examinering van elke academielocatie en ondersteunt de voorbereiding van de opleiders. De locaties die cursussen bieden voor training en certificering zijn uitgerust met een labomgeving (virtueel of hardware) en beschikken over opleiders die de inhoud van het programma presenteren.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.