Fortinet introduceert de eerste next-generation firewall met zero trust toegang en ransomware-bescherming

Fortinet-400300

Fortinet  introduceert de FortiGate 3500F. Deze next-generation firewall beschermt hybride datacenters tegen het groeiende bedreigingslandschap en het toenemende aantal ransomware-aanvallen. De FortiGate 3500F combineert de hoogste Security Compute Rating voor inspectie van het SSL-verkeer met ondersteuning voor TLS1.3. De ngfw zorgt daarmee voor geautomatiseerde bescherming tegen cyberbedreigingen na decryptie van het dataverkeer. De FortiGate 3500F biedt daarnaast ingebouwde functionaliteit voor zero trust network access (ZTNA).

Nieuwe bedreigingen voor hybride datacenters

Als gevolg van de overstap naar telewerken vanaf alle mogelijke locaties doen organisaties een beroep op hybride datacenters om de operationele flexibiliteit te verhogen. Ze brengen IT-bronnen onder in verschillende clouds, maar houden hun bedrijfskritische applicaties en gegevens aan in datacenters op locatie data om de regie te behouden en compliance te waarborgen. Maar met deze sterker geografisch verspreide datacenterinfrastructuur groeit ook het aanvalsoppervlak, waardoor er meer blinde vlekken in de beveiliging ontstaan. Dit vergroot de kans op datalekken en succesvolle cyberaanvallen. Het is voor organisaties van cruciaal belang om versleuteld dataverkeer te inspecteren op alle mogelijke cyberbedreigingen. Dit is nodig om bescherming te bieden tegen ransomware-infectie en te voorkomen dat cybercriminelen bedrijfs- en klantengegevens naar buiten smokkelen. Organisaties hebben daarnaast een strategie nodig die het impliciete vertrouwen van gebruikers en apparaten inperkt. Organisaties die nalaten om voor deze beveiligingsmechanismen te zorgen zullen de grootste moeite hebben om hun groei en digitale transformatie te versnellen, omdat hun traditionele beveiligingsstrategie en -oplossingen niet in staat zijn om de toenemende zakelijke eisen bij te benen.

Gebruikers, data en applicaties overal beschermen

Met het oog op deze problemen biedt FortiGate 3500F organisaties bedrijfscontinuïteit en geavanceerde beveiliging van hun hybride datacenters. De FortiGate 3500F beschermt de kern en rand van het datacenternetwerk en de interconnect met de hoogste Security Compute Rating (SCR) binnen de branche (6x) voor IPsec. De ngfw zorgt daarnaast voor ultrasnelle veilige verbindingen tussen datacenters om disaster recovery-locaties in het leven te roepen. Organisaties kunnen daarnaast netwerktrajecten van het datacenter naar de cloud beveiligen om aan de eisen van de wet- en regelgeving te voldoen. Andere belangrijke voordelen zijn:

 

  • Threat intelligence services en SPU’s voor bescherming tegen ransomware en geavanceerde bedreigingen: De FortiGate 3500F wordt kracht bijgezet door de security processing units (SPU’s) van Fortinet, waaronder de NP7 en CP9. De ngfw combineert de hoogste Security Compute Rating (8x) voor decryptie van het SSL-verkeer met ondersteuning voor TLS1.3. Dit maakt het mogelijk om bescherming te bieden tegen aanvallen zoals ZEUS, Trickbot en Dridex en andere cyberbedreigingen die via het netwerk, applicaties en bestanden binnenkomen. De FortiGate 3500F maakt daarnaast gebruik van AI- en machine learning-functionaliteit die via de threat intelligence services van FortiGuard wordt aangeleverd. Dit biedt organisaties aanvullende e-mailbeveiliging, bescherming tegen malware en DDoS-aanvallen en indringerpreventie.
  • Ingebouwde integratie met access proxy’s: De FortiGate 3500F is de enige next-generation firewall binnen de branche met ingebouwde access proxy-functionaliteit die zero trust network access (ZTNA) mogelijk maakt. Organisaties kunnen zo applicaties op elke gewenste locatie kunnen hosten en er beveiligingsregels op toepassen ter ondersteuning van veilig hybride werken en een superieure gebruikservaring.
  • Gebruiksgemak dankzij consolidatie: Fortinet hanteert voor de FortiGate 3500F een Security-Driven Networking-aanpak die beveiligings- en netwerkmogelijk zoals Secure SD-WAN en Zero Trust Network Access verenigt. Deze next-generation firewall is de eerste binnen de branche die Secure SD-WAN, SD-Branch en ZTNA binnen één oplossing combineert.

Schaalbare en geavanceerde beveiliging met superieure prestaties

De door SPU’s van Fortinet ondersteunde FortiGate 3500F biedt uiterst krachtige beveiligingsprestaties, zoals 12 keer hogere snelheden dan de ngfw’s van de belangrijkste concurrenten. De FortiGate 3500F is daarmee geknipt voor inspectie op hyperscale-niveau met de snelheid van het netwerk. De firewall biedt daarnaast mogelijkheden voor segmentatie, veilige hosting van bedrijfskritische applicaties en data en veilige toegang voor eindgebruikers, klanten en partners.

Hieronder volgt een vergelijking van de prestaties van de FortiGate 3500F ten opzichte van de belangrijkste firewalls die op de markt verkrijgbaar zijn.

 

Specificatie 

Fortinet

FortiGate 3501F 

Branchegemiddelde 

Security Compute Rating3 

Palo Alto Networks 

PA-5260 

Checkpoint 

SG-26000 

Cisco Firepower 

FPR-4125 

Juniper  

SRX540024 

 

 

 

 

 

 

 

 

Firewall 

600 Gbps  

95 Gbps 

6x 

60 Gbps 

106 Gbps 

80 Gbps 

135 Gbps 

IPsec VPN 

165 Gbps 

28 Gbps 

6x 

28 Gbps 

40 Gbps 

14 Gbps 

30 Gbps 

Bescherming tegen cyberbedreigingen 

57 Gbps 

29 Gbps 

2x 

34 Gbps 

24 Gbps 

N.v.t. 

N.v.t.

Inspectie van SSL-verkeer

64 Gbps 

8 Gbps 

8x 

6,5 Gbps 

- 

8 Gbps 

N.v.t.

Gelijktijdige sessies

330 mln1 

28 mln.

12x 

32 mln.

10 mln.

25 mln.

45M 

Verbindingen per seconde

4,8 mln. 1 

771.500

6x 

586.000 

550.000 

1,1 mln.

850.000 

 

  1. Met een eenmalige hyperscale-licentie t.w.v. $20.000​ 
  2. SRX5400E-B1-AC, IPsec non-power mode​ 

Aanvullende informatie

  • Raadpleeg het blog voor meer informatie over de FortiGate 3500F NGFW.
  • Zie hoe de Fortinet Security Fabric uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming biedt van de complete digitale infrastructuur van organisaties.
  • Kom meer te weten over het Fortinet Open Ecosystem, dat bijdraagt aan geïntegreerde en uitgebreide oplossingen voor bedrijfsbrede beveiliging.

 

Meer over
Lees ook
Sectigo introduceert CA-neutraal Certificate Lifecycle Management

Sectigo introduceert CA-neutraal Certificate Lifecycle Management

Sectigo®, wereldwijd leverancier van digitale certificaten en geautomatiseerd Certificate Lifecycle Management (CLM), introduceert vandaag nieuwe functionaliteiten binnen Sectigo Certificate Manager (SCM). Daarmee groeit SCM uit tot een universeel platform waarmee ook publieke en private certificaten van andere certificaatautoriteiten (CA’s) kunnen...

WatchGuard Cloud krijgt nieuwe modules voor endpointsecurity

WatchGuard Cloud krijgt nieuwe modules voor endpointsecurity

WatchGuard Technologies heeft zijn onlinebeveiligingsomgeving WatchGuard Cloud uitgebreid met vier modules voor endpointsecurity, bestaande uit WatchGuard Patch Management, WatchGuard Full Encryption, WatchGuard Advanced Reporting Tool (ART) en WatchGuard Data Control. Met deze integratie versterkt de securityspecialist zijn Unified Security Platform...

Tim de Groot benoemd tot Territory Manager Benelux en Nordics bij Kaspersky

Tim de Groot benoemd tot Territory Manager Benelux en Nordics bij Kaspersky

Kaspersky heeft Tim de Groot benoemd tot Territory Manager Benelux en Nordics. In deze rol overziet hij de sales en activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en IJsland. De Groot wordt daarbij ondersteund door een sterk team en samen richten zij zich op het realiseren van de groeidoelstellingen van het bedrijf....