Fortinet introduceert de eerste integratie van zijn next-generation firewall en Secure SD-WAN met Microsoft Azure Virtual WAN

Fortinet-400300

Fortinet maakt bekend dat het zijn samenwerking met Microsoft heeft uitgebreid. Daarmee is het als enige leverancier in staat om een next-generation firewall (ngfw) en Secure SD-WAN met Microsoft Azure Virtual WAN te integreren. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om geavanceerde beveiligingsregels op het Virtual WAN-verkeer toe te passen en de functionaliteit van Secure SD-WAN naar de Azure Virtual Wan Hub uit te breiden. Dit zorgt voor een nog sterker vereenvoudigde, geautomatiseerde en veiligere overstap naar de cloud en SD-WAN-ervaring. Organisaties kunnen dankzij deze integratie ook effectiever zorgen voor onderlinge verbindingen tussen hun applicaties en workloads in Azure en hun andere hybride en multi-cloudomgevingen.

 

Beveiliging van inkomend, intern en uitgaand verkeer voor Azure Virtual WAN

Steeds meer bedrijven doen een beroep op Azure Virtual WAN als basis voor hun wereldwijde doorvoernetwerk. Deze oplossing zorgt voor naadloze connectiviteit tussen endpoints. Hoewel Microsoft al jarenlang veilige toegang tot de Virtual WAN Hub biedt, is het lastig om binnen Azure Virtual WAN en alle verschillende clouds en datacenters dezelfde beveiligingsregels toe te passen met dezelfde beveiligingstools. De integratie van FortiGate-VM en Fortinet Secure SD-WAN met Azure Virtual WAN stelt organisaties in staat om hun doelstellingen voor digitale innovatie in de cloud te realiseren en de complexiteit terug te dringen. Meer in het bijzonder kunnen IT- en beveiligingsprofessionals het netwerk en de beveiliging op eenvoudige wijze configureren in Microsoft Azure. De integratie biedt de volgende voordelen:

 

  • Geavanceerde beveiliging voor Virtual WAN-verkeer: FortiGate-VM maakt het mogelijk om de toepassing van beveiligingsregels uit te breiden naar verkeer binnen de Azure Virtual WAN Hub. De oplossing draagt bij aan veiliger toegang tot applicaties en betere ervaringen voor gebruikers en filialen met versleutelde gegevensoverdracht, fijnmazige netwerksegmentatie, bescherming van de applicatielaag tegen geavanceerde bedreigingen en een naadloos overlay-netwerk dat voor een consistente toepassing van beveiligingsregels in multi-cloudomgevingen zorgt.
  • Inzetbaar met één muisklik: De integratie met Azure Virtual WAN kan met een simpele muisklik worden geactiveerd om te zorgen voor een eenvoudige en schaalbare inzet van FortiGate-VM in Azure. Organisaties kunnen dankzij deze integratie virtuele machines met Fortigate selecteren, configureren en implementeren. Dit is direct vanuit de Azure Marketplace mogelijk of vanuit de user interface van Azure Virtual WAN. Daarmee maakt de beveiliging deel uit van de workflow voor het opzetten van een Virtual WAN in Azure.
  • Veilig verbinden van applicaties en workloads in diverse clouds: Azure Virtual WAN biedt een wereldwijd backbone-netwerk waarmee bedrijfslocaties in verschillende regio’s in een mum van tijd met elkaar kunnen worden verbonden. Organisaties die een beroep willen doen op hybride en multi-cloudnetwerken waarvan Azure deel uitmaakt kunnen nu op eenvoudige en veilige wijze applicaties en workloads met elkaar verbinden. Daarmee kunnen ze de voordelen van de Fortinet Security Fabric en Fortinet Secure SD-WAN uitbreiden naar hun complete infrastructuur om te profiteren van een consistente toepassing van beveiligingsregels en centraal overzicht. Dit vereenvoudigt het beveiligingsbeheer, zorgt voor een wereldwijd overzicht op beveiligingsgebeurtenissen en -regels en verbetert de gebruikservaring van werknemers en klanten.

Eerder deze maand introduceerden Fortinet en Microsoft ook een integratie van FortiGate-VM met de load balancer Azure Application Gateway. Organisaties kunnen zorgdragen voor superieure ervaringen voor applicaties en workloads die in Azure draaien.

 

Beveiliging van elke applicatie in elke cloud

FortiGate-VM vormt onderdeel van het aanbod van Adaptive Cloud Security-producten en -diensten van Fortinet en maakt gebruik van zijn brancheleidende bedreigingsinformatie om organisaties in staat te stellen om elke applicatie in elke cloud te beveiligen. Dankzij flexibele implementatieopties, uitgebreide integratiemogelijkheden en centraal beheer en overzicht kunnen security- en DevOps-teams beveiligingslekken in de cloud dichten, de overhead rond het beveiligingsbeheer terugdringen en hun innovatietempo opvoeren. Dankzij de uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde beveiliging van de Fortinet Security Fabric, het best presterende cyberbeveiliging-mesh platform, kunnen organisaties profiteren van effectieve bescherming, centraal overzicht, een consistente toepassing van beveiligingsregels en uniform beheer van de beveiliging binnen hun hybride en multi-cloudomgevingen.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet:  “De samenwerking met Microsoft Azure biedt onze gezamenlijke klanten het beste van beide werelden door het combineren van de veilige infrastructuur van Azure met de brancheleidende next generation firewall-functionaliteit van Fortinet en zijn oplossing Secure SD-WAN. Met de integratie van FortiGate-VM breiden we de reikwijdte van de Fortinet Security Fabric uit naar Azure Virtual WAN en kunnen we betere bescherming bieden voor elke applicatie in elke cloud, evenals migraties naar, tussen en binnen de cloud.”

“Het doet ons een genoegen om klanten nieuwe mogelijkheden te bieden voor het beveiligingen van het inkomende, uitgaande en interne verkeer van cloudomgevingen dankzij de integratie van FortiGate-VM van Fortinet met Microsoft Azure Virtual WAN,” zegt Erin Chapple, corporate vice president Azure Core Products & Design bij Microsoft

Aanvullende informatie

  • Lees het blog voor meer informatie over de integratie van FortiGate-VM met Microsoft Azure Virtual WAN.
Lees ook
Fortinet introduceert de eerste next-generation firewall met zero trust toegang en ransomware-bescherming

Fortinet introduceert de eerste next-generation firewall met zero trust toegang en ransomware-bescherming

Fortinet introduceert de FortiGate 3500F. Deze next-generation firewall beschermt hybride datacenters tegen het groeiende bedreigingslandschap en het toenemende aantal ransomware-aanvallen. De FortiGate 3500F combineert de hoogste Security Compute Rating voor inspectie van het SSL-verkeer met ondersteuning voor TLS1.3.

LANCOM breidt firewall-portfolio voor mkb-bedrijven uit met nieuw rackmount-model UF-360

LANCOM breidt firewall-portfolio voor mkb-bedrijven uit met nieuw rackmount-model UF-360

LANCOM Systems, de Duitse netwerkleverancier, breidt zijn aanbod van rackmount-firewalls voor het midden- en kleinbedrijf uit. De nieuwe LANCOM R&S Unified Firewall UF-360 is een krachtige alles-in-één-oplossing voor effectieve cybersecurity. De firewall combineert geavanceerde cybersecurity-technologieën, zoals Unified Threat Management (UTM), me1

LANCOM haalt Talksoon binnen als nieuwe partner voor de Benelux

LANCOM haalt Talksoon binnen als nieuwe partner voor de Benelux

LANCOM Systems, de Europese leverancier van netwerkcomponenten, en leverancier van technologiediensten Talksoon hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. LANCOM breidt hiermee zijn aanwezigheid in de Benelux verder uit. Talksoon, gevestigd in Eindhoven, zal het complete aanbod van oplossingen van LANCOM gaan aanbieden.