Fortinet introduceert cloudbeheerde wifi-oplossing voor de grootzakelijke markt

Fortinet kondigt vernieuwingen aan in het cloudgebaseerde beheersysteem FortiCloud en een nieuwe reeks cloudbeheerde draadloze toegangspunten (wireless access points, AP's). De toegangspunten uit de FortiAP-S-reeks zijn voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties zoals intrusion prevention, webfiltering, rouge AP-detection, antivirus, fijnmazige applicatiecontroles, die allemaal direct op het toegangspunt werken. Deze functies worden ondersteund door het onderzoek van FortiGuard Labs naar cyberbedreigingen. Dit zorgt ervoor dat elke FortiAP-S direct beschermd is tegen de allernieuwste geavanceerde aanvallen.

Grote bedrijven met meerdere vestigingen staan voor een aantal uitdagingen als zij een draadloos netwerk willen uitrollen voor hun klanten en medewerkers. De huidige WLAN-oplossingen voor de grootzakelijke markt vragen vaak om complexe architecturen om draadloze netwerken voor intern gebruik te scheiden van draadloze netwerken voor gasten. Tegelijkertijd is er vaak extra hardware nodig, zoals afzonderlijke WLAN-controllers en beveiligingsappliances.

Met de nieuwe FortiAP-S-reeks draadloze toegangspunten van Fortinet kunnen organisaties afscheid nemen van afzonderlijke WLAN-controllers zonder hun netwerk bloot te stellen aan allerlei cyberbedreigingen. Ieder toegangspunt in de FortiAP-S-reeks wordt centraal beheerd in het cloudgebaseerde beheersysteem FortiCloud. Dit maakt het eenvoudig om draadloze netwerken te implementeren en te beheren. De veiligheid, het inzicht en de controle zijn verbeterd, terwijl er minder complexiteit is in de infrastructuur. Bovendien maakt de schaalbaarheid van cloudbeheer de oplossing ideaal voor grote bedrijven met veel locaties.

De FortiAP-S-reeks van Fortinet van draadloze LAN (WLAN)-toegangspunten zijn de meest veilige cloudbeheerde wifi-oplossingen die momenteel beschikbaar zijn voor de grootzakelijke markt. De AP's zijn voorzien van Fortinets technologie voor cybersecurity en de nieuwste beveiligingsupdates van FortiGuard Labs, het onderzoeksbureau van Fortinet. Nu hoeven organisaties geen concessies meer hoeven te doen aan beveiliging als zij hun draadloze LAN willen beheren in de cloud.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “De nieuwe FortiAP-S-reeks combineert de flexibiliteit van cloudbeheer met de nieuwste generatie draadloze toegangspunten en de bewezen beveiliging van FortiGuard Labs in een veilige draadloze architectuur voor grootzakelijke netwerktoegang. We kunnen nu specifieke beleidsregels en updates voor mobiele apparaten direct op het toegangspunt toepassen, zoals applicatiecontrole en virusscanning. Dat geeft onze klanten een extra verdedigingslinie voor de bescherming van BYOD-apparaten.”